Voor 2022 is de Yamaha TMAX voorzien van een radicaal nieuw Supersport-geïnspireerd ontwerp, samen met een compacter nieuw kuipwerk en geüpdate wielophanging voor sportievere rijprestaties.

Dit is ook de slimste Yamaha Sport Scooter met de hoogste specificaties, en is uitgerust met een kleuren 7-inch TFT-instrumentenpaneel en Full-map Garmin-navigatie*. De modellen van de 8e generatie TMAX en TMAX Tech MAX zijn sportiever, slanker en slimmer, en perfect uitgerust voor de ultieme rijervaring.

Compact en dynamisch nieuw kuipwerk

Het geheel nieuwe kuipwerk van de TMAX is compacter dan ooit en heeft een radicaal nieuw uiterlijk met agressief vormgegeven vleugels en prominente hoekige luchtinlaten. Evenals slankere dubbele LED-koplampen met geïntegreerde knipperlichten.

TMAX

Hoewel deze motorscooter nog steeds onmiddellijk herkenbaar is als de iconische TMAX, is vrijwel elk kuipdeel en elk exterieur onderdeel opnieuw ontworpen voor 2022.

Naast zijn gedurfde nieuwe uiterlijk heeft de TMAX een geheel nieuw windscherm dat bijdraagt aan de compacte nieuwe look en waardoor de rijkwaliteit wordt verbeterd. Zijn taille is ook veel slanker en dat verbetert de mobilitiet van de rijder. De nieuw ontworpen, vloeiendere achterkant met het T-vormige achterlicht benadrukt de strakke en sportieve lijn. De gerestylde boemerang zijpanelen en de opnieuw ontworpen kuipdelen passen perfect bij de rest van de nieuwe carrosserie. Ze geven dit 2022-model een frisse en aantrekkelijke nieuwe look die voortbouwt op de legendarische TMAX-modellen.

7 inch TFT kleurenscherm met connectiviteit

De nieuwe TMAX krijgt een aanzienlijke upgrade met een toonaangevend 7-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteitsfuncties waarop gemakkelijk leesbare gegevens worden getoond. De bestuurder kan kiezen uit drie weergavestijlen die bij de persoonlijke voorkeuren passen. Alle drie de stijlen tonen centraal een digitale snelheidsmeter. De SPORTY stijl heeft een toerenteller van het radiale bloktype, terwijl de INTELLIGENT stijl een subtiele naaldtoerenteller heeft. De AUTHENTIC stijl biedt weer een conventioneel ogende naaldtachometer.

Elk display bevat een breed scala aan operationele gegevens. De INTELLIGENT stijl biedt bijvoorbeeld een unieke, geanimeerde visualisatietool die voortdurend van uiterlijk verandert.

Full-map Garmin-navigatie*

Met de nieuwe TMAX-connectiviteit hebben berijders toegang tot de volledige kaarten van het Garmin-navigatiesysteem, met gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen via een met Bluetooth verbonden headset** die is gekoppeld aan de TMAX. Dit ultramoderne systeem biedt live verkeersupdates en tijdbesparende omleidingsopties. De PhotoReal Junction View van Garmin geeft een realistische weergave van kruispunten en knooppunten langs de route voor eenvoudige navigatie. Een felgekleurde pijl geeft de TMAX-rijder de juiste rijstrook aan voor de volgende afslag.

TMAX

Herziene instellingen voor de wielophanging en nieuwe Bridgestone-banden

De wielophanging van het motorfietstype van de TMAX is uitgerust met een hoogwaardige 41 mm upside-down voorvork en met een single shock gekoppelde achterwielophanging. Dit systeem is goed voor toonaangevende rijeigenschappen en voor een uitstekende stabiliteit bij alle snelheden. Voor 2022 werden de instellingen van de wielophanging van de TMAX herzien om aan de voorkant een sterker gevoel te geven en om de wendbaarheid te verbeteren. De dempingskracht werd daarbij verhoogd en de wielophanging voelt op die manier steviger aan.

Het sportieve rijgedrag en de stabiliteit bij hoge snelheden van de TMAX worden ook verbeterd door het gebruik van nieuwe modelspecifieke Bridgestone Battlax SC2-banden.

TMAX

Sportievere rijhouding

De rijpositie is herzien, zodat de bestuurder kan genieten van het volledige sportieve potentieel van de krachtige 560 cc EU5-motor en het lichtgewicht aluminium chassis van de TMAX. Alle drie de punten van de bestuurdersdriehoek zijn verplaatst om een iets meer naar voren leunende lichaamshouding te creëren. Dit is bereikt door een nieuw gevormd gesmeed aluminium stuur toe te passen. Ook zijn het zadel en de treeplanken verlengd voor meer bewegingsvrijheid.

Deze sportievere, naar voren geleunde rijpositie in combinatie met de nieuwe stuurvorm biedt de berijder meer feedback van het voorwiel, waardoor hij zich meer verbonden voelt met het wegdek. De hoge kwaliteit van het gesmede aluminium stuur onderstreept de premium afwerking en de toonaangevende specificaties.

Verstelbare ruggensteun

Het langere zadel heeft een verstelbare ruggensteun die in totaal 30 mm naar voren of naar achter kan worden verplaatst. Hierdoor krijgt de berijder extra ondersteuning bij het accelereren en extra comfort tijdens langere ritten. Samen met de langere treeplanken en het nieuwe stuur verbetert het langere zadel de ergonomie en stelt het berijders met verschillende lichaamsbouw in staat om de beste rijpositie te vinden. Ook krijgt de berijder meer vrijheid om zijn houding aan te passen aan verschillende rijomstandigheden.

TMAX

Het slankere taillegedeelte van de TMAX en het smallere zadel rond het dijgebied verbeteren ook het beenbereik van de berijder tot aan de grond. Voor meer passagierscomfort tijdens langere ritten zijn de voetsteunen 5 mm verlaagd en is de heuppositie 15 mm verhoogd

Combinatiekoplampen in Supersport-stijl en T-vormig LED achterlicht

TMAX is de meest geavanceerde motorscooter ooit gebouwd door Yamaha. De look en feel van het 2022-model komt een stap dichter bij de motorwereld met zijn agressieve nieuwe uiterlijk dat niet zou misstaan naast een supersport motorfiets uit de R-serie.

TMAX

De nieuw ontworpen, slankere en dubbele LED-koplampen zijn voorzien van monofocale lenzen die een heldere lichtbundel projecteren voor een uitstekend zicht ‘s nachts en een 24 uur per dag zichtbaarheid. Het compacte en sportieve ontwerp biedt geïntegreerde richtingaanwijzers voor een prachtig verfijnde look die de premium afwerking en hoge status van deze toonaangevende Sport Scooter onderstreept.

De achterkant van de TMAX is net zo indrukwekkend als de voorkant, en het nieuwe achterlicht heeft een T-vormig ontwerp dat exclusief is voor dit model, met geïntegreerde richtingaanwijzers die de krachtige en gedurfde uitstraling van deze hoogwaardige motorscooter versterken.

Krachtig 560 cc EU5-motorblok

De originele TMAX was de eerste motorscooter die de prestaties van een motor combineerde met het gemak van een scooter.

 

Een belangrijk kenmerk van de krachtige 560 cc parallelle tweecilindermotor is de 360° krukas met gelijkmatig ontstekingsinterval en een balansas voor de horizontaal tegengestelde zuigers. Dit unieke ontwerp, dat op geen enkele andere motorfiets of scooter wordt gebruikt, vermindert trillingen zonder gebruik van een conventionele roterende balansas. Daardoor kon de hoogte van de motor aanzienlijk worden verminderd en een grotere opslagruimte onder het zadel worden voorzien. Dankzij deze voor de TMAX exclusieve layout konden de ingenieurs van Yamaha een motor creëren die krachtig, compact en soepel loopt, de ideale eigenschappen voor een motorscooter.

De originele TMAX was ook de eerste motorscooter waarvan de motor strak in een buizenchassis was gemonteerd. Op die manier konden rijders genieten van echte motorprestaties. Een absolute primeur.

Kenmerkend uitlaatgeluid

De TMAX is bekend om zijn krachtige geluidskwaliteit met een heldere en diepe uitlaatklank die uniek is voor deze iconische motorscooter. Dit kenmerkende geluid onderstreept de sensatie van de rit en creëert een directe verbinding tussen de rijder en de motorscooter.

De motorconfiguratie van de TMAX bevat een 360° krukas en een balansas voor de horizontaal tegengestelde zuigers. Het is een mechanisch stil ontwerp en tijdens de ontwikkeling van het 560 cc-motorblok werd een speciaal “getuned” geluid gecreëerd dat de sportiviteit van de TMAX aanvult en verbetert. Dit zuivere en diepe geluid geeft een gevoel van kracht bij een laag toerental en de intensiteit neemt toe naarmate het gaspedaal wordt geopend. Het waarborgt een opwindend en aangenaam gevoel bij alle snelheden.

Smart Key voor starten zonder sleutel en nieuw ontworpen bedieningsschakelaars

Met de sleutelloze bediening heeft de berijder toegang tot zijn motorscooter zolang hij of zij de Smart Key bij zich heeft. Voor 2022 tilt de TMAX het scootergemak naar een hoger niveau met nieuw ontworpen schakelaars die het hele proces nog eenvoudiger maken. Een nieuwe centrale schakelaar brengt vele functies samen. Zo kan de bestuurder nu met minder handelingen het hoofdsysteem aan en uit zetten, de hoofdschakelaar en het stuurslot activeren en het zadel openen.

TMAX

Elektrisch bediende tankdop in aerodynamische stijl

TMAX is de eerste Yamaha-motorfiets of -scooter die is uitgerust met een elektrisch bediende tankdop in aero-stijl die automatisch opent als het klepje binnen twee minuten nadat de hoofdschakelaar is uitgeschakeld, omhoog wordt geklapt. Deze verzonken tankdop is ook op elk moment toegankelijk zolang de gebruiker de Smart Key bij zich heeft en het stuurslot of het slot van de hoofdstandaard actief zijn. Er is ook een alarm dat afgaat als de tankdop niet goed is gesloten wanneer de hoofdschakelaar wordt ingeschakeld.

Belangrijkste kenmerken van de TMAX

 • Nieuw multi-display 7-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteit
 • Smartphone-connectiviteit via MyRide app
 • Full-map Garmin-navigatie*
 • Waterdicht smartphone-opbergvak met USB
 • Verlichte fluorescerende middenschakelaar
 • Krachtig 560 cc EU5 tweecilindermotorblok
 • Soepele en efficiënte CVT-riemtransmissie
 • 35 kW vermogen, A2-rijbewijs
 • Helder, diep en puur motorgeluid
 • Lichtste in zijn klasse, 218 kg rijklaar gewicht
 • Dynamisch nieuw en sportief kuipontwerp met op Supersport geïnspireerd uiterlijk
 • Kuipwerk met slankere taille
 • Opnieuw ontworpen verstelbaar windscherm met centrale ventilatieopening
 • Gedurfde nieuwe dubbele slanke LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers
 • Exclusief voor de TMAX T-vormig LED-achterlicht met geïntegreerde richtingaanwijzers
 • Sportievere rijpositie
 • Verbeterde ergonomie voor berijder en passagier
 • Langer zadel met verstelbare ruggensteun voor de berijder
 • Langere treeplanken
 • Gerestylde boemerang zijpanelen
 • Gesmeed aluminium stuur met herziene vorm
 • Elektrisch bediende tankdop in aerodynamische stijl
 • Smart Key-systeem voor starten zonder sleutel met vereenvoudigde bedieningsschakelaars
 • Functies op het scherm bestuurd door de joystick op het stuur
 • Lichtgewicht aluminium CF-gegoten frame
 • Radiale remklauw vóór met vier tegenover elkaar geplaatste zuigers
 • Nieuwe lichtgewicht Spin Forged 10-spaaks velgen
 • Nieuw ontwikkelde modelspecifieke Bridgestone Battlax SC2-banden
 • Omgekeerde 41 mm voorvork en link-type achtervering
 • Sportievere dempingsinstellingen van de wielophanging
 • Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T)
 • Accelerator Position Sensor Grip (APSG)
 • Tractioncontrolsysteem
 • Met D-MODE selecteerbare rijmodi
 • Grote, verlichte opbergruimte: één integraalhelm of bagage
 • Middenbok met antidiefstalvergrendeling
 • * Voor Full-map Garmin-navigatie is een abonnementsserviceovereenkomst vereist. Dit wordt niet in alle landen aangeboden. Sommige navigatiefuncties zijn niet in alle landen beschikbaar, neem contact op met Garmin voor beschikbaarheid.

TMAX Tech MAX: Accept only the icon

TMAX Tech MAX is de ultieme Yamaha Sport Scooter die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende klanten die altijd de hoogste specificaties wensen.

De TMAX Tech MAX heeft dezelfde specificaties als de nieuwe 2022 TMAX en profiteert van een reeks aanvullende technologieën die gericht zijn op het leveren van een nog betere rijervaring.

Het scherm van de Tech MAX is elektrisch verstelbaar, waardoor de scooterrijder snel de schermhoogte kan instellen die het beste bij zijn of haar rijomstandigheden past. Dit scherm is ontworpen om een comfortabele rit te bieden, vooral bij hogere snelheden, en het helpt ook om windgeruis te verminderen.

TMAX Tech MAX-bezitters rijden doorgaans het hele seizoen door en gebruiken hun Yamaha voor woon-werkverkeer en voor weekendtochten. Het verwarmde zadel en de verwarmde handgrepen zorgen voor meer rijcomfort gedurende het hele seizoen, zelfs op langere ritten.

Cruisecontrol wordt standaard geleverd die het rijden over lange afstanden nog aangenamer kan maken en die berijders ook kan helpen om de lokale snelheidslimieten te handhaven.

De achterwielophanging van het link-type op de TMAX Tech MAX is verstelbaar, waardoor de motorscooter gemakkelijk kan worden afgesteld voor soloritten of duorijden. Verlichte schakelaars zijn ook standaard voorzien. De in de cockpit gebruikte kwaliteitsmaterialen onderstrepen de status van de Tech MAX als de ultieme motorscooter..

Exclusieve belangrijkste kenmerken van de TMAX Tech MAX

 • Verwarmd zadel met verbeterde temperatuurregeling
 • Handvatwarming
 • Elektrisch verstelbaar windscherm
 • Cruisecontrol
 • Verlichte fluorescerende stuur- en middenschakelaars
 • Instelbare achterwielophanging
 • Rijklaargewicht: 220 kg

Kleuren, beschikbaarheid en prijs van de TMAX en TMAX Tech MAX.

De TMAX is verkrijgbaar in drie kleurstellingen: Extreme Yellow, Icon Blue en Sword Grey. De TMAX Tech MAX is beschikbaar in 2 kleurstellingen: Dark Petrol en Power Grey.

Leveringen aan Europese Yamaha-dealers beginnen vanaf april 2022. Prijzen variëren per regio, dus neem contact op met de nationale Yamaha-distributeur voor volledige informatie.