SIP Scootershop ondersteunt sinds 2011 woongemeenschap ARCHE voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Voor de Open Dag op 28 mei overhandigden we € 3.000 aan ARCHE Landsberg.

De Arche Landsberg is een gemeenschap waar mensen met en zonder verstandelijke beperking op op gelijke voet samenleven. “Omdat we nog meer mensen met en zonder een verstandelijke beperking in staat willen stellen om op een volledige en zinvolle manier in onderlinge relaties samen te leven, zijn we van plan om een ​​nieuw huis te bouwen in het bouwgebied Staufenstraße, naast onze huidige 10 bewoners in klinische en poliklinische woonomgeving. De donatie van SIP Scootershop komt precies op het juiste moment, omdat we dit niet alleen kunnen doen. Bijzonder aan de donatie van SIP Scootershop is dat andere medewerkers altijd naar ons toe komen, niet alleen om de cheque te overhandigen, maar ook om met oprechte interesse vragen te stellen, rondgeleid te worden door het huis en bij te praten met onze medebewoners en collega’s onder het genot van gebak en koffie. Ook worden we uitgenodigd op het hoofdkantoor van SIP Scootershop en de donatie bereikt ons zomaar, wat enorm wordt gewaardeerd. Voor een lange vriendschap en financiële steun voor met het algemeen welzijn, danken we je uit de grond van ons hart en kijken uit naar de volgende reünie!

Op de groepsfoto, staand van links naar rechts: Rosalinde Kleber, Felix Scholz, SIP-medewerker Stefanie Barth, Ben-David vom Orde en ons geassocieerd lid Linette Harms. Van links naar rechts knielend op de grond assistent Piere Rieger en bewoonster Antigona Casagrande.

Foto: Günter Schachermayr

Meer over ons SIP AID-programma is te vinden op www.sip-scootershop.com/sipaid