Deze band was al vele jaren helemaal niet meer verkrijgbaar, maar SIP Scootershop heeft ze nu opnieuw ontworpen en geproduceerd: de SIP Classic 9-inch banden voor de Vespa ACMA GL en enkele small frame Vespa uitvoeringen. De enige banden in 3,50-9″ en 2,75-9″, en tubeless, zelfs met een snelheidsindex van 150 km/u.

Banden in de maat 3.50-9 voor Vespa’s ACMA GL (“Grand Luxe”), geproduceerd onder licentie door Piaggio in Frankrijk van 1956 tot 1958, waren decennialang lastig te vinden. SIP Scootershop is gestart met de productie met een eigen mal voor deze band om dit tekort in de markt aan te pakken.

9 inch Vespa band

9 inch Vespa band

Eigenschappen

  • Snelheidsindex “P”, tot 150 Km/h
  • Klassiek loopvlak
  • Goede eigenschappen op droge en natte wegen
  • Ook geschikt voor “tubeless” velgen

Met een snelheidsindex en goedkeuring tot 150 km/u heeft de SIP Classic-band veel meer reserve dan een Vespa aankan. Goed om te weten dat je je geen zorgen meer hoeft te maken, in ieder geval als het om banden gaat, als je eigenaar bent van een Vespa ACMA GL

Het klassieke profiel in combinatie met de rubbersamenstelling maken deze band de ideale combinatie, niet alleen op droog wegdek, maar ook op nat wegdek. Behalve ritten in modder en sneeuw brengt niets deze band uit balans. Perfect geschikt dus voor alle rijders die vooral in de lente, zomer en herfst op de weg zijn en op zoek zijn naar een betrouwbare band voor niet teveel geld.

Gebruik op Vespa Smallframe-modellen 2,75-9

De Vespa 50 werd van 1963 tot en met de jaren negentig meer dan vier miljoen keer gebouwd en de Smallframe-modellen zijn vandaag de dag nog steeds erg populair. Veel Vespa Smallframe modellen werden standaard geleverd met 9″ banden. De Michelin ACS was lange tijd de enige band voor de Smallframe Vespa’s met 9″ banden. SIP Scootershop heeft zijn eigen 9″ band opnieuw uitgebracht, maar met een hogere belasting- en snelheidsindex. Daarnaast is de SIP Classic 2.75-9″ band ook geschikt voor tubeless velgen (ook al zijn er momenteel geen 9″ tubeless velgen voor Vespa Smallframe modellen).

Kijk voor alle klassieke banden op https://sip.shop/reifensip