BMW Motorrad Concept Link

Bij de Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017 presenteert de BMW Groep haar visie op stedelijke mobiliteit betreffende nul-emissie op twee wielen. BMW Motorrad Concept Link. Geïnspireerd door de BMW Motorrad Vision Next 100, combineert deze ontwerpstudie digitale connectiviteit met de eisen van stedelijke mobiliteit op twee wielen. Het bewandelt nieuwe paden en beweegt verder dan de gevestigde orde, zowel wat betreft ontwerp en technologie.

“De BMW Motorrad Concept Link staat voor een nieuw begrip van stedelijke mobiliteit. Het verbindt de digitale en analoge wereld en legt de nadruk op de rijder en zijn mobiliteitsbehoeften. In de manier waarop functionaliteit en digitalisering elkaar verbindt, is het zowel een vervoermiddel als een communicatieapparaat. “Voor mij is de BMW Motorrad Concept Link, met zijn tijdloze en gereduceerde stijl, meer dan een concept. Het is een symbool voor een nieuw tijdperk.” Verklaart Edgar Heinrich, hoofd ontwerp van BMW Motorrad.

Onderscheidend ontwerp

Het bijzondere karakter van het conceptvoertuig wordt onmiddellijk duidelijk dankzij de volledig nieuwe designtaal. “De BMW Motorrad Concept Link is niet gebaseerd op concepten van vandaag, maar voldoet eerder aan de basisfunctionaliteit, de technische architectuur en de digitale realiteit van de gebruikers van vandaag. De technische realiteit van de elektrische aandrijving – zoals de platte accu’s aan de onderzijde en de compacte aandrijving op het achterwiel gaven ons nieuwe inzichten wat ontwerp betreft. De resulterende expressieve kracht van het voertuig is absoluut nieuw voor BMW Motorrad en breekt met alle conventionele visies.” Verklaart Alexander Buckan, hoofd voertuig ontwerp bij BMW Motorrad.

Kleuren

Het langgerekte bodywork en het platte zadel gecombineerd met de diagonaal stijgende voorkant zorgen voor een modern, maar onderscheidend silhouet. Het gebruik van kleuren benadrukt dit nog verder. De voorkant in Liquid Metal Titanium staat in contrast met het semi-mat zwart lichaam. De kleuren zijn diagonaal georiënteerd die het dynamische potentieel van de BMW Motorrad Concept Link onderstreept.

voor meer info BMW NL  of BMW België