De NMAX 125 is Yamaha’s best verkopende model in de Urban Mobility-klasse met meer dan 72.000 verkochte exemplaren tot nu toe. Samen met de NMAX 155 is hij goed voor bijna twee derde van Yamaha’s afzet in dit steeds belangrijker wordende segment. Om de NMAX naar een hoger niveau te tillen en een nog groter wereldwijd publiek aan te spreken, heeft het bedrijf dit belangrijke model volledig opnieuw ontworpen. De scooter zal opnieuw in 125cc- en 155cc-varianten worden aangeboden.

NMAX

Sinds 2015

De NMAX, voor het eerst geïntroduceerd in 2015, is een premium scooter met een sportief karakter die gericht is op bestuurders die nog niet zo veel ervaring hebben op scooters of motoretsen. Deze bijzondere combinatie van krachtige motorprestaties, samen met uitstekend rijcomfort en opmerkelijke zuinigheid, staat garant voor blijvend succes. Zijn sterke prestaties en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken deze scooter tot het ideale vervoersmiddel voor woon- werkverkeer in de stad, voor zowel mannelijke als vrouwelijke rijders die snel, gemakkelijk en betrouwbaar dagelijks vervoer nodig hebben. Het sportieve, mooie uiterlijk en speelse karakter maken dit model ideaal voor jongere eigenaren met een druk sociaal leven.

NMAX

De huidige NMAX, sinds 2015

Nieuw design en frame

Voor 2021 Yamaha krijgt de NMAX 125/155 een geheel nieuw kuipwerkontwerp, een nieuw frame en een hoogwaardige afwerking met extra details. De Blue Core-motor voldoet volledig aan de EU5-norm en misschien is de belangrijkste verandering wel de toevoeging van Yamaha’s toonaangevende Simple Communication Control Unit, die totale connectiviteit biedt en elke klant een aangenamere en beter geïnformeerde rijervaring geeft.

NMAX

Nieuw design en frame

EU5 Blue Core-motorblok van 125 cc

De 125 cc vloeistofgekoelde viertakt 1-cilindermotor met vier kleppen van de NMAX is ontwikkeld met behulp van Yamaha’s verjnde Blue Core-technologie voor kleine motoren, die ontworpen is om het meest optimale niveau van brandstofverbruik te bereiken en tegelijkertijd het rijplezier van de scooter te verbeteren. De Blue Core-technologie richt zich op drie gebieden: het verhogen van het verbrandingsrendement, het verminderen van vermogensverlies en het verbeteren van de koeleciëntie. De technologie maakt deel uit van een continu proces dat voortdurend evolueert om ervoor te zorgen dat niet alleen de NMAX, maar elke Yamaha met kleine capaciteit in staat blijft om de ideale mix van vermogen, plezier en zuinigheid te bieden.

VVA-technologie

De VVA-technologie (Variable Valve Actuation) van het 125 cc-motorblok is één van de belangrijkste Blue Core-technologieën en beschikt over een speciale inlaatnokkenas die bestaat uit twee nokken, één die ideaal is voor lage tot middelhoge toeren en één die ideaal is voor hoge toeren. Het VVA- systeem wisselt automatisch tussen de twee nokken om de meest eciënte verbranding te bereiken. Dit zorgt voor krachtige prestaties en een hoog motorrendement.

De NMAX 125 produceert 9,0 kW bij 8000 toeren en levert een sterke acceleratie, die ontworpen is om het stadsverkeer voor te blijven. Samen met zijn extreem lage brandstofverbruik is dit sportieve voertuig voor woon-werkverkeer in de stad één van de voordeligste manieren om je te verplaatsen – en ook nog eens één van de leukste!

Sportief nieuw kuipwerkontwerp met hoogwaardige afwerking

Het sportieve nieuwe kuipwerkontwerp proteert van een nog luxer afwerkingsniveau dat de hele look-and-feel van de NMAX voor 2021 transformeert en deze stadsscooter naar een hoger niveau tilt. De geheel nieuwe voorkuip is uitgerust met nieuwe twin-eye LED-koplampen en ingebouwde contourverlichting die zorgen voor een dynamischer en verjnder uiterlijk. Het geïntegreerde achterlicht en de knipperlichten achter benadrukken de premiumspecicaties van de NMAX 125.

Naast zijn strakkere, sportieve uitstraling biedt de nieuwe voorkuip betere bescherming tegen wind en regen. De verbeterde aerodynamica vermindert bovendien het geruis van de wind voor een comfortabele rijervaring.

 

Nieuw ontworpen frame

Hoewel het frame grotendeels verborgen is achter het nieuwe kuipwerk, is het nieuwe frame van de NMAX 125 ontworpen om een aantal belangrijke verbeteringen te bieden in vergelijking met het huidige model. Een belangrijk kenmerk is de nieuw ontworpen middentunnel die plaats biedt aan een grotere brandstoftank van 7,1 liter. Dit zorgt niet alleen voor een grotere actieradius van ongeveer 300 km tussen tankbeurten door, maar biedt ook een beter zwaartepunt voor meer wendbaarheid en betere manoeuvreerbaarheid.

Het nieuwe frame verbetert samen met de opnieuw ontworpen kuip ook de ergonomie voor een comfortabelere rit. De betere aerodynamica draagt bovendien bij aan het uitstekende brandstofverbruik en helpt om het beuken van de wind te verminderen voor een ontspannen reis.

NMAX

Niet alleen het design, ook onderhuids werd de NMAX aangepakt

Traction Control 

Veel NMAX 125-klanten zijn misschien nog niet vertrouwd met twee wielen. Door het lichte gewicht en de gemakkelijke wendbaarheid van deze stadsscooter voor woon-werkverkeer is dit model voor hen de perfecte keuze. Het traction control systeem geeft de rijder extra vertrouwen bij het accelereren op natte of losse oppervlakken door het vermogen naar het achterwiel onmiddellijk te beperken wanneer het systeem detecteert dat de band slipt.

Start-stoptechnologie

Het nieuwe EU5-conforme 125 cc Blue Core-motorblok is de schoonst lopende en zuinigste motor ooit op de NMAX en de nieuwe in-uitschakelbare start-stoptechnologie helpt niet alleen lokale vervuiling verder te verminderen, maar zorgt ook voor een lagere brandstofrekening. Wanneer het systeem ingeschakeld is, schakelt de start-stopfunctie automatisch de motor uit wanneer de scooter tot stilstand komt bij lichten of kruispunten. Zodra de remmen worden losgelaten en de bestuurder aan het gas draait, wordt de motor weer gestart.

Bluetooth-connectiviteit met de Simple Communication Control Unit (SCCU)

De NMAX is de eerste scooter met Yamaha’s Simple Communication Control Unit (SCCU), een gebruiksvriendelijke elektronische technologie die is ontworpen om de rijder op de hoogte te houden en elke rit leuker en aangenamer te maken.

Eigenaren van de NMAX 125 en 155 kunnen Yamaha’s gratis MyRide-app downloaden naar hun smartphone en vervolgens hun smartphone via Bluetooth koppelen met de SCCU wanneer ze zich in de buurt van de scooter bevinden. Zodra er verbinding is, geeft de MyRide-app de rijder volledige toegang tot een breed scala aan technische- en motorloopinformatie, zoals de accu- en oliestatus, het brandstofverbruik en meer. Het is voor de rijder zelfs mogelijk om te zien waar de NMAX geparkeerd staat, met behulp van de laatste locatie waar er verbinding was met de smartphone.

Door MyRide te gebruiken krijgt elke NMAX-eigenaar ook toegang tot vele opwindende functies, waaronder Ride & Record, dat gegevens van eerdere ritten registreert zoals de hellingshoek, acceleratie, snelheid, afstand en meer. De gegevens kunnen worden gedeeld met andere MyRide- gebruikers over de hele wereld. Ook is het mogelijk om nieuwe routes te ontdekken en met elkaar te delen.

Zodra het nieuwe model verkrijgbaar is bij Yamaha-dealers, krijgen alle NMAX-eigenaren toegang tot een instructievideo waarin ze zien hoe ze de MyRide-app kunnen gebruiken en hoe ze optimaal kunnen proteren van het grote aanbod aan functies.

Connected LCD-instrumentenpaneel

De NMAX wordt geleverd met een compleet nieuw hightech LCD-instrumentenpaneel dat volledig gekoppeld is aan de nieuwe SCCU. Rijders kunnen de gebruikelijke informatie over snelheid, afstand, brandstofpeil en temperatuur bekijken, maar wat de nieuwe NMAX 125 zo speciaal maakt, is dat het connected instrumentenpaneel ook pictogrammen bevat die oplichten en de rijder laten weten dat er een oproep, e-mail of sms-bericht is binnengekomen. Ook de batterijstatus van de smartphone wordt weergeven.

NMAX

Smart Key – starten zonder sleutel

Deze zeer gewilde scooter beschikt over enkele van de meest indrukwekkende elektronische technologieën die in deze categorie te krijgen zijn. Naast de nieuwe SCCU en het connected LCD- instrumentenpaneel is de NMAX ook uitgerust met Yamaha’s Smart Key-systeem, waarmee zonder sleutel gestart kan worden. Dit handige systeem stelt NMAX-rijders in staat om de scooter te activeren zolang ze de Smart Key bij zich dragen in hun jas of tas. Daardoor wordt elke rit een beetje gemakkelijker en sneller: het is één van de vele toonaangevende functies die dit één van de meest aantrekkelijke stadsscooters voor woon-werkverkeer maakt in zijn klasse.

Opbergruimte onder het zadel

Het comfortabele duozadel kan worden opengeklapt voor toegang tot een grote opbergruimte, die plaats biedt aan een helm of andere persoonlijke spullen. Dit afsluitbare compartiment is ook weerbestendig, waardoor het ideaal is voor het vervoeren van allerlei zaken die nodig zijn voor werk of ontspanning.

Schijfremmen vóór en achter met ABS

Het remsysteem is één van de beste in zijn klasse en is voorzien van een remschijf van 230 mm voor en een remschijf van 230 mm achter, die zorgen voor voldoende soepele en controleerbare remkracht. ABS is standaard op beide remmen gemonteerd om slippen tijdens overmatig remmen te voorkomen. Dit geeft onervaren bestuurders extra gemoedsrust wanneer ze op weg zijn onder omstandigheden met weinig grip.

Belangrijkste kenmerken NMAX 125

 • 125 cc EU5 Blue Core-motorblok – minder uitstoot met een lager brandstofverbruik 9,0 kW bij 8.000 tpm
 • Uitstekend brandstofverbruik: Start-stopsysteem aan: 2,2 liter/100 km
 • Lagere CO2-uitstoot: Start-stopsysteem aan: 52 g/km
 • Variable Valve Actuation (VVA)
 • Sportief nieuw kuipwerkontwerp
 • Nieuw ontworpen frame voor verbeterde ergonomie en gemakkelijkere manoeuvreerbaarheid
 • Traction Control Systeem
 • Motortechnologie met in-/uitschakelbaar start-stopsysteem
 • Twin-eye LED-koplampen, ingebouwde contourverlichting en geïntegreerde knipperlichten
 • Bluetooth-connectiviteit met Simple Communication Control Unit (SCCU)
 • Smart Key – starten zonder sleutel
 • Grotere brandstoftank van 7,1 liter biedt actieradius van ongeveer 300 km tussen tankbeurten
 • Opbergruimte onder het zadel
 • Connected LCD-instrumentenpaneel
 • Stroomaansluiting en opbervakken aan de voorzijde
 • Remschijven van 230 mm voor en 230 mm achter, beide uitgerust met ABS

Extra kenmerken NMAX 155

 • EU5 Blue Core-motorblok van 155 cc
 • 11,1 kW bij 8.000 tpm
 • Krachtigere acceleratie en hogere topsnelheid, gemakkelijker inhalen

Beschikbaarheid

De NMAX 125 is vanaf februari 2021 verkrijgbaar bij Yamaha-dealers. De NMAX 155 is vanaf augustus 2021 verkrijgbaar bij Yamaha-dealers.

Kleuren

 • Anodized Red
 • Phantom Blue
 • Power Grey

www.yamaha-motor.nl 

www.yamaha-motor.be