BMW presenteert de nieuwe C evolution. De elektrisch aangedreven, emissievrije maxi-scooter zet opnieuw de maatstaf in zijn klasse dankzij de nieuwste batterijtechnologie en de toegenomen actieradius tot 160 kilometer. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor stedelijke mobiliteit. Bovendien blijft er een versie van de BMW C evolution leverbaar die met het A1 rijbewijs gereden mag worden.

BMW Motorrad presenteert de nieuwe C evolution. De elektrisch aangedreven, emissievrije maxi-scooter zet opnieuw de maatstaf in zijn klasse dankzij de nieuwste batterijtechnologie en de toegenomen actieradius tot 160 kilometer. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor stedelijke mobiliteit. Bovendien blijft er een versie van de BMW C evolution leverbaar die met het A1 rijbewijs gereden mag worden.

De vraag naar individuele mobiliteitsbehoeften is de laatste jaren drastisch veranderd, met name in stedelijk gebied. Door de toenemende verkeersdrukte, de stijgende energieprijzen en strenge CO2-beperkingen op stadsverkeer liggen er steeds meer kansen en uitdagingen voor elektrisch aangedreven voertuigen. Geheel in lijn met de duurzaamheidsstrategie van BMW Group en parallel aan de uitrol van BMW i maakte BMW Motorrad in 2012 al een krachtig statement met de introductie van de elektrische BMW C evolution maxi-scooter.

94 Ah batterij.
De nieuwe BMW C evolution heeft een krachtigere batterij gekregen en wordt leverbaar in twee uitvoeringen: de “Long Range” en een versie met minder vermogen die met het A1 rijbewijs mag worden gereden. Deze versie draagt de naam “European” aangezien het benodigde rijbewijs alleen van toepassing is in een aantal Europese landen. Beide versies zijn voorzien van de nieuwste batterijtechnologie waardoor de nieuwe batterij een capaciteit van 8 kWh / 94 Ah heeft. De 3 modules met elk 12 cellen worden ook toegepast in de vernieuwde BMW i3. Tevens wordt een nieuwe, dunnere laadkabel standaard meegeleverd. Nieuwe opties zijn er in de vorm van een smartphonehouder en vele mogelijkheden om de maxi-scooter te personaliseren.

Toegenomen actieradius.
De BMW C evolution Long Range heeft een elektromotor van 19 kW (26 pk), die 8 kW (11 pk) meer vermogen levert dan die van het huidige model. De actieradius met een volle batterij is aanzienlijk toegenomen tot circa 160 kilometer. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 129 km/u. De European-versie heeft een vermogen van 11 kW (15 pk) en biedt een actieradius van 100 kilometer. De topsnelheid bedraagt 120 km/u.

Wanneer het model leverbaar wordt is niet bekend alsmede de NL en Belgische prijzen. Meer info op BMW NL of BMW België