Ducati Motor Holding heeft aangekondigd dat de import van motorfietsen en gerelateerde producten (kleding, accessoires, reserveonderdelen) voor China vanaf 1 januari 2016 zal worden overgenomen van Jet Sky Development Ltd. (een bedrijf van de Denker Group) door Audi China.

Deze overeengekomen wijziging zal voort borduren op het uitstekende werk van Jet Sky Development Ltd. Zij zijn erin geslaagd een professioneel netwerk van het merk Ducati te hebben opgebouwd in China.
De overdracht zal het mogelijk maken de markt van de iconisch Italiaanse motorfabrikant in China verder uit te breiden. Met behulp van de succesvolle distributie van Audi’s premium auto’s kan deze uitbreiding benut worden.

Om het belang van China als strategisch onderdeel van Ducati’s plannen in Azië nogmaals te onderstrepen zei Claudio Domenicali (CEO van Ducati Motor Holding) het volgende: “Wij beschouwen China als fundament voor onze uitbreiding in Azië, daarom zijn we erg trots om aan te kondigen dat we mogen profiteren van Audi’s jarenlange ervaring in China om deze stap voorwaarts mogelijk te maken. Graag zou ik Jet Sky Development Ltd. willen bedanken voor de waardevolle bijdrage die zij hebben geleverd aan het merk Ducati in China. Ik ben erg tevreden over het feit dat Jet Sky Development Ltd. bij ons zal blijven als onderdeel van Ducati’s dealernetwerk in China, waarbij ze de goede resultaten die ze afgelopen jaren hebben geboekt met het aanbieden van premium diensten en het opbouwen van het dealernetwerk zullen worden voorgezet. Ook zullen deze goede resultaten als criterium voor de onderneming gebruikt worden.”

Meneer Evan Mak, algemeen directeur van de huidige importeur voor China voegt daar aan toe: “In de afgelopen zes jaar heeft de motormarkt in China vele uitdagingen doorgemaakt, maar de markt heeft altijd veel potentie geboden voor het merk Ducati. Het succes van positionering en de omzetgroei in China is het resultaat van een geweldig team, dat altijd goede ondersteuning van het hoofkantoor van Ducati Motor Holding in Italië heeft gehad. Vanaf 2016 zal Jet Sky Development Ltd. zich onder Audi blijven inspannen om de Ducati passie in China te promoten.”

“China is een belangrijke markt voor Ducati wereldwijd. De nieuwe structuur onder Audi zal ons in staat stellen om de premium positie in China op het gebied van merken, producten en diensten verder te versterken”, zegt Marco Elli, hoofd van de nieuwe Ducati afdeling in China. “We zullen voor 2016 het verkoopnetwerk in China verder uitbreiden, ook zullen we het programma voor de klantervaringen in China verder uitbreiden.”

Deze officiële aankondiging werd gedaan tijdens een persconferentie voor de Chinese media op het hoofdkantoor van Audi China in Beijing.