Beveiligen

beveilig je scooter of motor tegen diefstal, het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Tegenwoordig kan met een heel klein zendertje een voertuig al teruggevonden worden na diefstal. De Loqater zender werkt zeker 3 jaar op een interne batterij en kan eenvoudig worden gelijmd op een onzichtbare plek van het voertuig voertuig. Nadat een geauthoriseerde dealer het systeem heeft weggewerkt in het voertuig kun je zelf eenvoudig het systeem activeren via www.loqater.nl en daarna de gratis Loqater App downloaden. Via de App kan 1 of meerdere voertuigen geïnstalleerd worden. Omdat het Loqater zendertje zo klein is en werkt op een interne batterij kan deze ook op bijvoorbeeld een fiets, buitenboordmotor, auto, boot of aanhangwagen gemonteerd worden.
Iedere dealer heeft eigenlijk 2 producten voor het beveiligen van je voertuig.
  1. om diefstal proberen te voorkomen zijn er sloten en bv alarmsystemen
  2. om je voertuig terug te krijgen is er het Loqater peilsysteem of een ScootSecure GPS systeem

Nauwkeurig

Een GPS systeem is op afstand nauwkeuriger en geeft bij contact aan/uit de locatie door zodat je goed op de hoogte bent van waar je voertuig is of is geweest. Het Loqater peilsysteem is, op afstand, voor de klant minder nauwkeurig dan GPS en geeft standaard 5 x per dag een locatie door.

Geschikt

Toch is de Loqater uitermate geschikt om voertuigen weer terug te vinden na diefstal. Het is erg klein en dus moeilijk te vinden zodat het eruit gehaald kan worden door “de boef”. In geval van diefstal belt de klant de meldkamer en deze neemt alles over. Zij kunnen de Loqater zender zo instellen dat hij continu een locatie doorgeeft. Als de nieuwe locatie bekend is wordt het recoveryteam ingeschakeld. Zij rijden, voorzien van een peilzender, naar de plaats waar het voertuig staat. Door middel van de peilzender kunnen zij tot op een meter nauwkeurig naar het gestolen object lopen. Hierna wordt de politie ingeschakeld en nemen zij het voertuig mee naar het politiebureau. Daarmee is jouw geliefde scooter, fiets, auto, boot of aanhangwagen weer terug gevonden!
Meer info LOQATER