Volta introduceerde in 2012 op de belangrijkste motorbeurs van Europa, de EICMA in Milaan, haar eerste elektrische motorfiets, de Volta BCN, in twee uitvoeringen: de City en de Sport. Deze moderne, technologisch geavanceerde elektrische motorfiets is ontworpen in Barcelona en draagt ook de naam van de stad. De Sport is ontwikkeld voor gebruik in het woon-werkverkeer, terwijl de City bij uitstek is geschikt voor het rijden in de stad. Beide motortypes hebben een topsnelheid van 120 km/u en een actieradius die varieert van 70 tot 100 kilometer. De Spaanse Volta wordt leverbaar in heel Europa, met in Nederland een vanaf prijs van zo’n 9.000 euro.
De BCN heeft een 33 pk/25Kw DC-elektromotor die qua vermogen overeenkomt met een 400 cc benzinemotor en mag toch met een A1 rijbewijs gereden worden. De overbrenging gebeurt via een automatische, onderhoudsvrije transmissie met riemaandrijving. Het koppel bedraagt 67Nm en de 74V/3.1 kWh Lithium Polymeer batterij kan via een normaal 220V stopcontact in slechts 2 uur volledig worden opgeladen.

Zowel de BCN Sport als de BCN City heeft een gewicht van 135 kilo en een zithoogte van 80,5 cm. De opbergruimte biedt genoeg plaats voor een integraalhelm en is voorzien van een aansluiting voor het opladen van een mobiele telefoon. Informatie over het rijbereik is af te lezen van een indicator op het stuur en op de smartphone via het standaard CONNECT Pack. Ook zijn oplaadtijd, het bepalen van de vermogensafgifte en de Eco-stand kunnen hiermee worden ingesteld.
De Volta beschikt over LED-verlichting en hydraulische schijfremmen. De Sport beschikt ten opzichte van de City over een sport kleurstelling, LED-richtingaanwijzers, een volledige connectiviteits kit, Galfer wave schijven, Sport zadel, Extra Sport Mapping preset, een stuur / Fatbar® van 28mm en een Rizoma sportkit

De Volta is een uiterst moderne, volwaardige motorfiets met een wielophanging die een wendbaar en sportief rijgedrag garandeert. Deze lichtgewicht machine heeft een laag zwaartepunt machine en een indrukwekkende trekkracht. Karakteristieken die het rijden in de stad en de stadsomgeving uiterst plezierig maken. De Volta heeft drie rijstanden: Eco mode, City Mode en Sport mode. In de Sport-stand levert de motor extra vermogen voor een nog snellere acceleratie en een uiterst sportief rijgedrag.

Maar een van de sterkste eigenschappen van de Volta is toch de aanschafprijs. Vanaf 9.000 euro al op een volwaardige elektrische motorfiets, en dus bereikbaar voor een groot publiek, dat verantwoord wil omgaan met milieu en kosten.

Importeur voor Nederland: www.electricmotorcycles.nl