Nederland is een nieuw festival rijker: op zaterdag 28 september vindt het festival Pure&Crafted plaats op Taets Art and Event Park. Bad Nerves (UK), SONS (BE), Indian Askin (NL) en Swedish Death Candy (UK) zijn de eerste bevestigde muziekacts voor dit buitengewone festival dat dit jaar voor het eerst in Nederland plaatsvindt. Meer muziekacts worden spoedig aangekondigd.Na drie eerdere Berlijnse edities in 2015, 2016 en in 2017 alsmede een spraakmakende internationale ‘On The Road’ editie in 2018, wordt het internationale festival Pure&Crafted dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden.

De prachtig gelegen evenementenlocatie Taets Art and Event Park in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is op zaterdag 28 september het enerverende decor van muziek, motorcycle culture en lifestyle. Tickets voor Pure&Crafted kosten €25,- per stuk en zijn vanaf dinsdag 23 juli 16.00 uur beschikbaar via www.pureandcrafted.com/tickets. Een dag eerder (op vrijdag 27 september) wordt het weekend afgetrapt met een muziekovergoten clubnight in Amsterdam. De dag na het festival (zondag 29 september) wordt een sfeervol collectief ontbijt gehouden voorafgaand aan ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’.

De bevestigde bands (meer namen worden spoedig aangekondigd)

Wie niet sterk is moet snel zijn. Althans, als het aan de Engelse garagepunkrockband Bad Nerves ligt: een aanstekelijke mix van The Ramones, Radioactivity en Jay Reatard op 78 toeren. Net zo energiek zijn de Belgische garagepunkzonen van SONS, die aan hun geluid een fijn psychedelisch en fuzzy snufje voegen waardoor niet bewegen onmogelijk wordt. Indian Askin hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen, want dit zeer getalenteerde Amsterdamse psychedelische nu-punk kwartet is sinds de laatste drie jaar niet meer weg te denken van de radio, poppodia en muziekfestivals. Inmiddels maken zij ook in het buitenland furore, net als de internationale band Swedish Death Candy (UK). Niet uit Zweden maar wel uit Londen, de plaats van waaruit de bandleden – die zelf uit Italië, Engeland en Zuid-Korea komen – de wereld willen veroveren met catchy, harde, tripped out psychrock.

Pure&Crafted: Music, Motorcycles, New Heritage

Bezoekers van Pure&Crafted zijn levensgenieters die hun vrijheid vieren middels adembenemende motortochten. De pijlers van het uit Duitsland overgewaaide Pure&Crafted zijn Music, Motorcycles en New Heritage. Deze drie beproefde onderdelen maken van dit unieke evenement de ideale plek voor motorrijders die op hun motorfiets de horizon volgen; die een eclectische muzieksmaak hebben en van authentieke mode, high-end producten en goed eten houden.

Music staat bij Pure&Crafted voor indie, folk, rock, singer-songwriters, melodieuze punkrock en aanverwante genres. Tijdens voorgaande edities traden naast veelbelovende upcoming acts ook grote internationaal gevierde bands op zoals Interpol, The Refused en The Hives.

Met BMW Motorrad als initiatiefnemer en titelsponsor van Pure&Crafted laat het onderdeel Motorcycles uiteraard niets te wensen over. Liefhebbers van motorrijden en van custom bikes laten zich inspireren door nieuwe – of juist vintage – modellen en gaan daarbij op zoek naar hoogwaardige motorkleding en –accessoires. Daarnaast is er de adembenemende klassieke Wall of Death waar waaghalzen van de Ken Fox Troupe op vintage motorbikes aantonen nog altijd de meesters van de steile wand te zijn.

Met New Heritage is het plaatje compleet. Immers: de indrukwekkende General Store op het terrein is de ideale plek voor authentieke mode. Hier worden hoogwaardige en duurzaam gemaakte producten aangeboden zoals lederen accessoires, mooie kleding en musthaves van zorgvuldig geselecteerde populaire merken. Uiteraard ontbreken op Pure&Crafted ook de populaire foodtrucks niet, waar liefhebbers van goed eten kunnen genieten van ambachtelijk bereide gerechten en verfijnde dranken. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Pure&Crafted via

www.pureandcrafted.com