Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in duurzame technieken, zoals elektrische scooters en accu’s? Dat kunt u gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL).

Voor investeringen in de categorie B (de elektrische scooters vallen onder code B3118) geldt een milieu-aftrek (MIA) van 13,5%. Voor investeringen in de categorie A (code A3120), de li-ion accu (‘s), geldt zelfs een aftrekmogelijkheid van 27%. Daar bovenop komt de mogelijkheid tot een vervroegde afschrijving in het eerste jaar van 75% (VAMIL). Bij de elektrische scooters geldt dan bovendien, dat deze voor 50% van het investeringsbedrag in aanmerking komen voor de MIA en de VAMIL.

Stel uw bedrijf wil een elektrische scooter van emco aanschaffen, bijvoorbeeld de NOVI C 1500. Het investeringsbedrag exclusief BTW is € 2.809,09. U ziet op de website van de overheid of hoort van uw boekhouder dat u in aanmerking komt voor de MIA- en VAMIL-regeling. In geld uitgedrukt is dit 50% van het investeringsbedrag ofwel € 1.404,55 Bovendien geldt een MIA-aftrek van 13,5% of te wel € 379,22. In het kader van de VAMIL-regeling is de extra afschrijving in het eerste jaar 75%. Ook daar wordt u boekhouder blij van!

Besparing belasting in het eerste jaar

Als de onderneming een BV, een eenmanszaak of VOF is, dan is de fiscale besparing verschillend. U kunt dit vragen aan uw fiscalist. De MIA/VAMIL dient u binnen 3 maanden na bestelling aan te vragen. Ook eerdere investeringen kunnen met terugwerkende kracht tot 3 maanden, alsnog worden aangemeld. Daarnaast adviseren wij u om bij uw gemeente na te gaan of er lokale extra subsidies worden verstrekt.

Informatie:

emco Benelux B.V.

Tel.: (073) 599 83 00

e-scooter@benelux.emco.de

www.emco-scooters.com

www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil