Honda Project 2&4 geeft uitdrukking aan Honda’s concept ‘creatief vakmanschap’ en viert Honda’s positie als ‘s werelds toonaangevende motorproducent: Honda levert per jaar motoren aan maar liefst 28 miljoen mensen, voor gebruik in motorfietsen en auto’s, power equipement, en marine- en ruimtevaarttoepassingen.

Honda Project 2&4 is een voorbeeld van Honda’s niet-aflatende inzet om een steeds intensere rijervaring te bieden en beschikt over de unieke mogelijkheden die zo typerend zijn voor Honda’s voertuigen (met twee- en vier wielen). Met de RC213V-racemotor, die is aangepast voor gebruik op de openbare weg, combineert Honda Project 2&4 de vrijheid van een motorfiets met de wendbaarheid van een auto.

De uitzonderlijke aandrijving, die is ontwikkeld voor de toonaangevende MotoGP-motoren en speciaal is afgesteld voor gebruik op de openbare weg, bestaat uit een 999 cc V-4 viertaktmotor. Het weerspiegelt de ‘The Power of Dreams’-filosofie die de leidraad is bij Honda’s acties en inspireert tot innovatie en originaliteit. Het piekvermogen is ruim 215 pk bij 13.000 rpm terwijl het maximale koppel van 118 Nm wordt geleverd bij 10.500 rpm. Het ontwerp is voorzien van een DCT-systeem met zes versnellingen.

Geïnspireerd door de wereldwijde creativiteit van één ‘Team Honda’
Ruim 80 ontwerpers namen deel aan de interne ‘Global Design Project’-wedstrijd, dat deel uitmaakt van Honda’s initiatief om tot creativiteit te inspireren als één ‘Team Honda’.

De jaarlijkse wedstrijd tussen Honda’s designstudio’s wordt uitgeschreven om team- en projectleden de uitdaging te bieden om hetzelfde doel na te streven en de lat hoog te leggen.

Honda Project 2&4 is een voorbeeld van wat deze stimulerende uitdaging tot resultaat kan hebben dankzij de verschillende kwaliteiten van iedere deelnemer. Honda Project 2&4 werd ontworpen in Honda’s motordesignstudio in Asaka in samenwerking met de autodesignstudio in Wako en wil een intense rijervaring bieden door de spannendste elementen van motorrijden te combineren met de meest stimulerende eigenschappen van autorijden. Het resultaat demonstreert niet alleen de creativiteit die in overvloed aanwezig is in Honda’s designstudio’s, maar doorbreekt ook verwachtingspatronen op gebied van de toekomst van mobiliteit.

Ontworpen voor intense rijervaringen
Met Honda’s erfgoed op het gebied van racen als basis, werden het ontwerp van de carrosserie en de positie van de motor geïnspireerd op de legendarische Honda RA272 uit 1965. Uit de structuur wordt duidelijk dat het kernframe en de functionele onderdelen van het voertuig veel lijken op die van een motorfiets, en hetzelfde kan ook worden gezegd voor de compactheid. De totale lengte bedraagt 3.040 mm, de breedte is 1.820 mm en de hoogte is 995 mm. Het resulterende gewicht van slechts 405 kg optimaliseert de impact van het vermogen van de in het midden geplaatste motor die, samen met het lage zwaartepunt, zorgt voor een uitzonderlijke respons.

Het fantastische gevoel dat de open cockpit teweegbrengt, wordt verder versterkt door de unieke bestuurdersstoel, die net boven het wegdek ‘hangt’. Dankzij deze ‘zwevende stoel’ bevindt de bestuurder zich zo dicht mogelijk bij de actie en wordt het gevoel van de vrijheid van een motorfiets opgeroepen. De extreme prestaties van Honda Project 2&4 worden gecompleteerd met een motortoerental van 14.000 rpm tot aan de begrenzer en unieke techniek.