Zwitserland staat synoniem voor veelzijdigheid, iets waarvan het nieuwe Montevideo III jack van iXS een lichtend voorbeeld is. Eén jas voor niet alleen alle seizoenen, maar ook voor verschillende typen rijders, meer veelzijdig wordt het niet snel. Deze allround capaciteiten in combinatie met hoogwaardige materialen, evenals doordachte details en kleurstellingen hebben er zelfs voor gezorgd dat de nieuwe Montevideo III onlangs werd bekroond met de Red Dot Award.
Deze prestigieuze prijs wordt sinds 1955 jaarlijks uitgereikt aan ondernemingen en/of producten die zich op design technisch gebied weten te onderscheiden van de massa. De iXS Montevideo III sleepte de award in de wacht in de categorie Travel en de jury roemde met name ‘het innovatie modulaire concept met doordachte, technische detailoplossingen en materialen, waarmee de jas tegemoet komt aan de functionele eisen van drie heel verschillende typen rijders: Adventure, Touring en Street’.
Daarbij is niet alleen rekening gehouden met de functionele aspecten van het jack, die hem onder andere geschikt maken voor gebruik bij nagenoeg elk denkbaar weertype, maar ook met de esthetische. De verschillende kleurstellingen zijn zo op elkaar afgestemd dat er een brede variëteit aan combinaties mogelijk is.
De iXS Montevideo III past zich perfect aan aan verschillende weersomstandigheden. Een uitgekiend ventilatiesysteem in combinatie met hoog ademend textiel en oprolbare panelen, maken hem bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor gebruik op zeer warme dagen. Dankzij de membraanjas hoef je niet bij ieder buitje meteen een schuilplaats op te zoeken, terwijl een isolerende laag zorgt voor extra warmte op koude dagen. Die laatste is bovendien als vrijetijdsjack geconstrueerd en dus los draagbaar, waardoor er tijdens een trip geen noodzaak is nog een extra jas mee te nemen. Het Touring-aspect krijgt invulling door onder meer gebruik van leer op valgevoelige plaatsen, terwijl de Adventure-rijder juist waarde zal hechten aan de nieuw ontwikkelde hardschalen protectoren, die in de offroadwereld gemeengoed zijn.
Innovatief, modulair en bovenal praktisch; de iXS Montevideo III in een notendop. De nieuwe Zwitserse alleskunner is beschikbaar bij de bekende iXS verkooppunten vanaf voorjaar 2018.
Kijk voor meer informatie of IXS-producten op www.ixs.com / www.motochic.nl, of volg ons op Facebook.