2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF100 coureurs trapten het nieuwe seizoen al af. Op zaterdag 15 december was er de Kick-off bij Arie Molenaar motors in IJsselstein, waarbij maar liefst 13 nieuwe coureurs werden voorgesteld. Er werd uitleg over de competitie gegeven, race-overalls en helmen werden gepast en er werden nieuwe vriendschappen gesloten.

De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup kregen op zaterdag 15 december in het pand van Arie Molenaar motors in IJsselstein uitleg over wat ze door het seizoen heen te wachten staat. Van de zestien coureurs zijn er maar liefst 13 nieuwkomers, waarvan er een groot aantal uit de Minibikes afkomstig is. Vaak pas 10 of 11 jaar oud hebben zij al de nodige race-ervaring en zij zullen er zeker alles aan gaan doen om de gevestigde orde, bestaande uit Loris Veneman, Dylan Czarkowski en Sem Bijman, tegenstand te bieden. De nieuwkomers rijden voor een eigen ‘Rookie’ klassement. Dat Rookies sterk kunnen zijn bewees Nick Roelfsema nog in het afgelopen seizoen door niet alleen het Rookie- maar ook het overall kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Nadat organisator Carla Molenaar uitleg over het nieuwe seizoen had gegeven werden de jonge coureurs aan het werk gezet. Samen met rijderscoach Leon Bovee werden de doelstellingen besproken. Aansluitend konden de coureurs bij Damen Motorkleding hun maten op laten meten om met een perfect passende race-outfit aan de start te kunnen verschijnen. Overalls, laarzen en handschoenen werden gepast. Tenslotte werden de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten door Shoei Helmets, zodat er voor iedere coureur een helm speciaal op maat kan worden klaargemaakt. Veiligheid staat nog altijd voorop in de Molenaar NSF100 Cup. Nieuw in 2019 is de kleurstelling van de Honda NSF100 en de race-outfit: het vertrouwde zwart-wit maakt plaats voor een eigentijds design waarbij er meer rood en blauw aanwezig zal zijn.

Op zaterdag 16 maart zal er nog een workshop volgen bij Damen Motorkleding in Breda, waarbij de jonge coureurs zelf kunnen zien hoe hun race-overall vakkundig op maat gemaakt wordt. Ze zijn dan klaar voor de voorjaarstrainingen en het raceseizoen, die wederom bij het NK Junior Moto Racing zal worden verreden.

Molenaar NSF100 Cup 2019 coureurs:

Jaiden Blokzijl            Hoogeveen    12 jaar
Yens van den Bor       Hoevelaken    11 jaar
Riccardo Bosgraaf       Sneek           11 jaar
Sem Bijman               Lopik            11 jaar
Dylan Czarkowski       Zwinderen     12 jaar
Bart van Duinen         IJsselstein     11 jaar
Delano Greven           Musselkanaal 10 jaar
Julian van Kalkeren    Erica              10 jaar
Ties Klem                  Rijsbergen     10 jaar
Sem Ligtenberg         Gilze              13 jaar
Maxim van der Pas     Blaricum        12 jaar
Loris Veneman           Dalfsen          12 jaar
Nyo de Vits                Meerbeke      11 jaar
Jur Wattel                  Middelburg    10 jaar
Maxim Westra            Haasdonk      10 jaar
Alec Willemen            Dordrecht      12 jaar

Kijk voor al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl
Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en instagram

https://www.facebook.com/NSF100
https://twitter.com/MolenaarNSF100
https://www.instagram.com/molenaarnsf100