Robin Fick kampioen in Sportklasse en Sarik Roufs kampioen in Topscooterklasse

Tijdens de laatste racedag van het SOBW raceseizoen werd Robin Fick afgelopen zaterdag gekroond tot Nederlands Kampioen in de Sportklasse en veroverde Sarik Roufs zijn vorig jaar aan Jos Koelewijn verloren titel weer terug in de TopScooterklasse. De races werden verreden op de Wijthmenerplas in Zwolle.

Sportklasse

Het was Sebastiaan Jonker die de pole opeiste voor Robin Fick. Jonker wilde alles op alles zetten om Fick het kampioenschap te ontnemen in dit laatste raceweekend. Hij was echter te enthousiast en remde zichzelf halverwege de race uit en kwam ten val. Hij kon zijn weg wel vervolgen maar het aantal punten dat Fick nog nodig had om kampioen te worden waren inmiddels binnen. Hoewel Fick als tweede eindigde achter Jan Beens kon hij zijn kampioenschap na de eerste race al vieren. Jonker werd vijfde.

In de tweede wedstrijd eindigde Jonker wel nog als eerste voor Fick. Hij werd uiteindelijk tweede in het kampioenschap voor Orlando Heijkoop.

Fick: “Ik ben heel erg blij dat wij als team na vier jaar sleutelen  en het laatste jaar vooral aan mijn conditie werkende het kampioenschap veilig gesteld te hebben. Verder wil ik iedereen bedanken en speciaal mijn vader want hij was de grote animator achter dit avontuur.”

Topscooterklasse

Kemphanen Sarik Roufs (Polini) en Jos Koelewijn vertrokken vanaf de eerste en tweede positie op de grid. Koelewijn had de beste start en nam de leiding in de wedstrijd. Zes ronden voor het einde nam Roufs de kop over en kon hij door het uitvallen van Koelewijn eenvoudig de overwinning pakken. Daarmee had hij meteen voldoende punten voorsprong om de titel terug te veroveren.

Koelewijn revancheerde zich wel in de tweede race door als eerste te eindigen voor Marc Beltman en Roufs. Hij verloor zijn titel wel aan zijn directe concurrent en moet dit jaar genoegen nemen met een tweede plaats.

Roufs: “Het was een lastig seizoen omdat ik begonnen ben met een scooter met 12 inch wielen. Het heeft geruime tijd geduurd voordat we alles technisch op orde hadden en ik voldoende gewend was. Jos is wat later begonnen met het rijden op een 12 inch wielen scooter en ook hij moest daaraan wennen. Daardoor heb ik het kampioenschap naar me toe kunnen trekken.”

Het SOBW raceseizoen is met de races in Zwolle officieel geëindigd. Op 24 oktober wordt de 4 uren endurance race gehouden op het circuit in Troix-en Ternois.