Het zal je maar gebeuren, je hebt je scooter of motor geparkeerd en bij terugkomst vind je enkel nog een lege plek en een opengeknipt slot. Scooterdiefstal, het overkomt dagelijks vele motor- en scootereigenaren maar het hoeft niet zo te zijn dat je jouw geliefde tweewieler nooit meer terugziet. Loqater geeft de scooterdief geen kans.

Inmiddels zijn er vele tracking systemen op de markt waarbij Scootsecure en Loqater al een tijd succesvol aan de weg timmeren op de tweewielermarkt. ScootSecure is een GPS volgsysteem en Loqater een na diefstal peilzender. Uiteindelijk is het doel veelal hetzelfde; het terugvinden van je tweewieler na diefstal en daarbij zijn beiden zeer effectief! Aangezien GPS systemen inmiddels alom bekend zijn spraken wij de oprichter van Loqater en namen dit systeem eens nader onder de loep.

Meldkamer

Wie online op tracking systemen gaat zoeken krijgt een lijst van aanbieders die allemaal hetzelfde beloven: je geliefde object weer in onberispelijke staat terugvinden. Of dat nu een bos sleutels, een labrador, je geliefde poes of je tweewieler is, met een GPS tracker weet je hem of haar altijd op te sporen. Als we op een zonnige maandagochtend met Jan Aarninkhoff, oprichter van Loqater, aan tafel zitten begint hij al te lachen als we beginnen over het stroomverbruik van GPS trackers. “Het klopt inderdaad dat ze allemaal hetzelfde beloven, maar het gros van de apparaten werkt met een GPS zender. Anders dan het systeem van ScootSecure, dat gemaakt is voor de kleine accu van een scooter of motor waarbij de accu niet leeggetrokken wordt door het stroomverbruik van een regulier GPS systeem. Daarnaast gaat de politie bij een willekeurige GPS tracker niet rijden in geval van diefstal wat bij bij Loqater wel het geval is. De scooterdief hoeft slechts het stroomdraadje vanaf de accu te volgen om het systeem onklaar te maken, tenzij er bij de montage dusdanig veel tijd aan besteed is dat je het niet kunt herleiden. Je kunt nog zo’n mooi systeem hebben, maar als je na een paar uur zoeken op een donker en duister industrieterrein staat, is het nog maar de vraag of het verstandig is om op die grote grijze overheaddeur aan te kloppen. Daarnaast is misschien wel het belangrijkste onderscheid dat wij gemerkt hebben dat het boevengilde steeds vaker gebruikt maakt van een combi jammer (verstoorder van GSM/GPS) waardoor een GPS tracker “blind” is en dus geen positie meer kan doorgeven. De Loqater kan in dit geval nog steeds traceren. En dat is gelijk het USP van ons Loqater systeem, dat met een meldkamer en een recovery team werkt”, aldus Jan.

3-traps signaal

Waar de meeste systemen gebruik maken van GPS signalen, maakt de Loqater gebruik van een hoge en lage radiofrequentie. Daarbij komt als extra nog wifi en bluetooth technologie. Wanneer een voertuig wordt gestolen is het belangrijk om eerst aangifte te doen, en vervolgens contact op te nemen met onze meldkamer. Deze laatste stuurt een recovery team eropuit, om met gebruik van een handzender het gestolen voertuig te vinden. Dit zal deels gebeuren op basis van radiofrequentie, maar daar waar nodig kan ook gebruik gemaakt worden van wifi of bluetooth technieken. De praktijk leert dat het recovery team het object tot < dan éen meter kan bereiken. Niet vreemd ook dat het terugvind percentage meer dan 95% bedraagt.

Aanschaf

De aanschaf van een scooter of motor is een behoorlijke diepte-investering, en je wilt daar zo lang mogelijk van genieten. Wie kiest voor een systeem van Loqater kan dit op locatie door 1 van de 330 dealers in Nederland of België laten monteren. “Het moge duidelijk zijn dat de zender, die niet veel groter is dan 4 x 3 cm, op een slimme plaats gemonteerd moet worden. Dealers worden getraind om hem op de juiste wijze te monteren en hem te activeren. Als klant krijg je een mail waarmee je je eigen account aanmaakt en uiteraard akkoord gaat met de kosten van de meldkamer-/recovery van € 60,- per jaar. Het systeem zelf kost €99,- en daarbij komt ongeveer €15,- voor de montage door de dealer.

Voor de prijzen van ScootSecure of MotorSecure verwijzen wij je naar de website van scootsecure.nl of motorsecure.nl

Voordelen

Een groot aantal verzekeringsmaatschappijen geeft korting op de premie (meestal 10%) en een vermindering van het eigen risico bij aanschaf van een SCM gekeurd Loqater systeem. Daarbij komt dat de kans dat deze wordt teruggevonden met meer dan 95% aanzienlijk is. Dit zorgt ervoor dat je ook je voertuig met een gerust hart achter kan laten en de scooterdief geen kans kan geven.

Kenmerken Loqater

  • Radiofrequentie, Wifi, Bluetooth
  • Lichtgewicht 200 gram
  • Lage maandelijkse kosten €5,-
  • Korting op verzekeringspremie
  • Aanschafprijs slechts €99,-
  • Niet te jammen met een combi jammer