In een sfeervolle setting in Biarritz, waar duizenden motorliefhebbers samenkwamen voor het traditionele Wheels and Waves evenement, heeft Moto Guzzi de exclusieve Moto Guzzi V7 III aan de wereld gepresenteerd. Deze special edition is een stijlvolle, nieuwe interpretatie van de bewezen ‘zeven-vijftig’ uit Mandello.

De Moto Guzzi V7 III Limited – zijn naam refereert aan de tot slechts 500 exemplaren beperkte oplage – combineert klassieke, elegante chroomlooks met geavanceerde hightech materialen als carbon en aluminium. Het stoere, moderne voorkomen van de nieuwe special laat nadrukkelijk blijken hoe goed de V7 III zichzelf leent voor customization. Het resultaat is een stijlvolle, jeugdige naked ‘Made in Italy’ die appelleert aan een breed, divers publiek.

Fraaie contrasten
De puurheid van de Moto Guzzi V7 III Limited wordt aangezet door tal van chroomaccenten. Een eyecatcher is bijvoorbeeld de verchroomde tank, die aan de bovenkant is getooid met een zwartlederen vintage-look riem. Op de flanken van de tank is het ‘eagle’ embleem op stijlvolle wijze ingepolijst. De chroomdetails steken fraai af tegen stoere zwarte elementen – waaronder de lichtmetalen velgen en het zadel met ‘old school’ stiksels – en het carbon dat voor het voor- en achterspatbord en de zijpanelen is gebruikt. De afsluitbare tankdop en handlebarverhoger – waarin het serienummer van de motorfiets met laser is gegraveerd – zijn vervaardigd uit een speciale aluminiumlegering.

Ook de 750cc tweecilinder van Moto Guzzi zelf heeft een geheel eigen look. De gasklephuiscovers zijn afgewerkt in zwart geanodiseerd aluminium, terwijl de koelvinnen in de cilinderkop eveneens zorgen voor een mooi contrasterend effect. De essentiële informatie wordt weergegeven in een enkele, ronde teller met analoge snelheidsweergave, aangevuld met een digitaal scherm.

Exclusiviteit gewaarborgd
De Moto Guzzi V7 III Limited is nu te bestellen bij de officiële Moto Guzzi-dealers. De prijs bedraagt 10.250 €. Dankzij een ‘Limited’ productie van slechts 500 exemplaren blijft exclusiviteit voor kopers van een V7 III Limited gewaarborgd.

www.motoguzzi.com