Moto Guzzi werelddagen van start!

door

Vandaag gaat in Mandello del Lario, in de provincie Lecco, in Italië, de 2022-editie van de GMG – de Moto Guzzi Werelddagen – van start. Dit is het feest waar de Guzzisti en motorliefhebbers uit de hele wereld het meest naar hebben uitgekeken omdat het dit jaar in het teken staat van 100 jaar Moto Guzzi. Moto Guzzi werd opgericht in 1921, maar vorig jaar kon het feest vanwege de coronapandemie geen doorgang vinden. Daarom zijn de verwachtingen rondom het feest van 2022 nu nog hoger gespannen en maakt Mandello, aan de betoverende Lariaanse oever van het Comomeer, zich op om tienduizenden bezoekers verwelkomen.

Moto Guzzi werelddagen

Vanaf donderdag staan de deuren open van de fascinerende fabriek waar Moto Guzzi een eeuw geleden het levenslicht zag en waar nog steeds met ambachtelijke zorg de schitterende motoren met het adelaarsmerk worden gebouwd. Voor de hele duur van de GMG 2022 kunt u voor uw exclusieve aankopen terecht in de Moto Guzzi Shop en kunt u gratis proefritten maken; een unieke kans om het Made in Mandello-motorfietsen assortiment op de weg te testen. Naast het proefritten-assortiment kunt u er ook de nieuwe Moto Guzzi V100 Mandello bewonderen, een heuse wereldprimeur, want de motor die de toekomst van Moto Guzzi gaat vormgeven wordt pas in oktober op de wereldmarkten gepresenteerd.

Moto Guzzi werelddagen

Voor de zaterdag en zondag staan er meerdere initiatieven op het feestprogramma, te beginnen met de spectaculaire motorfietsparade die zaterdagochtend Mandello bereikt in een lange optocht langs de legendarische rode poort van het Moto Guzzi-hoofdkantoor in via Parodi – van oudsher de bestemming van elke grote reiziger op een adelaarsmotorfiets. Het wordt één van de meest sensationele momenten van de GMG en samen met de duizenden motoren van de parade worden tienduizenden fans verwacht langs de wegen waarop de lange rij van Moto Guzzi’s van elke leeftijd voorbij gaat komen.

Moto Guzzi

Op dat moment en tot en met de hele zondag voorziet het programma gratis bezoeken aan de fabriek en het museum dat onlangs is gerenoveerd en een collectie bevat van tientallen historische en uiterst zeldzame exemplaren van recentelijk allemaal tot in de perfectie gerestaureerde Moto Guzzi-motorfietsen, die een verzameling van wereldwaarde vormen. Het hele weekend lang vindt u in de fabriek streetfoodpunten en is het muzikale entertainment van het hoogste niveau dankzij Virgin Radio, een garantie voor alle liefhebbers van grandioze muziek.

www.motoguzzi.com