De Vespa 946 werd gelanceerd in 2013. Het is een innovatief product dat is geïnspireerd op het Vespa MP6-prototype uit 1946.
Een blik op de 946 om onmiddellijk bewondering te voelen voor de creativiteit en vindingrijkheid die aan de originele Vespa ten grondslag liggen. Net als het prototype waarop het is geïnspireerd lijkt ook de Vespa 946 een rechtstreeks product te zijn van de beste technologie van zijn tijd. Details, zoals het stuur met een met naald en draad genaaide bies, de handmatig, stuk voor stuk in een stalen monocoque carrosserie gemonteerde aluminium onderdelen en een speciale productielijn die meer een haute couture-atelier lijkt dan een productiehal, dragen ertoe bij dat deze collectie eruit springt. Elk onderdeel van de Vespa 946 is het resultaat van menselijke vakkundigheid, vervaardigd met ambachtelijke zorg en sublimering van het handwerk, zoals in de beroemdste Italiaanse productie. Het kloppende hart van de Vespa 946 is een extreem moderne ééncilinder, luchtgekoelde 125 cc, 4-takt, 3 kleppen motor met elektronische injectie die vooruitloopt op de ontwikkelingslijnen van de motoren van de toekomst en zich onderscheidt door een lager brandstofverbruik en een indrukwekkende vermindering van de gas- en geluidsemissies.

DE VESPA 946 CHRISTIAN DIOR

De kleur van de carrosserie van de Vespa 946 Christian Dior is, net als de goudkleur van de afwerkingen, het exclusieve resultaat van de samenwerking met de creatieve afdeling van Dior. Het zadel is van echt blauw leer met toon-op-toon naden; ook de handvatten zijn bekleed met blauw leer met toon-op-toon naden.

De zadelsteun is uitgevoerd met een originele bekleding van “Dior Monogram” stof.
Aan de rechterzijde van het voertuig zien we een aantal exclusieve decalco’s met het “Christian Dior Paris” logo, terwijl u de linkerzijde kunt personaliseren.
Ook op de haak onder het zadel vindt u het exclusieve “Christian Dior” logo.

meer info VESPA