Met de zomermaanden in het verschiet gaat het hart van menig motorliefhebber opnieuw sneller slaan. En zo mogelijk ook voor de SX en RX 125, de 2 nieuwste telgen uit de Aprilia stal. Met deze voordelige sportievelingen in het 125cc motorsegment biedt Aprilia maximale on- en off-road prestaties voor jonge en veeleisende rijders.

De 125cc motard- en enduromodellen delen dezelfde bovenbouw, frame, motor en ophanging, maar hebben elk hun een eigen karakter: de 17” sportieve banden maken van de SX één van de efficiëntste 125cc-motoren voor verharde en onverharde wegen, de RX is met zijn noppenbanden dan weer de ideale keuze voor puur off-road plezier.

They’ve got the look…

Dankzij hun gesofisticeerde design springen de vernieuwde SX en RX 125 onmiddellijk in het oog. De Italiaanse voorliefde voor design komt in elk detail terug, maar staat steeds in functie van de prestaties van de motorfietsen. De SX 125 is beschikbaar in ‘Red Fun’ en ‘Black Drift’, de RX 125 is er uitsluitend in de ‘Red Fun’ look.

Aprilia SX 125

Topprestaties met maximale rijcontrole
Het kloppende hart van de SX en RX 125 is Aprilia’s 125cc geavanceerde eencilinder, die indruk maakt met zijn razendsnelle acceleratie. De moderne viertaktmotor voldoet aan de strenge Euro 4-vereisten, zonder hierbij aan prestaties te moeten inboeten.

De veiligheid wordt gegarandeerd door het nieuwe Bosch ABS remsysteem en de geavanceerde ophanging. In primeur voor dit segment voorziet Aprilia het ABS systeem van een anti-roll-over functie. Onder normale omstandigheden rem je hierdoor met precisie en totale controle, en bij maximale remprestaties wordt de lift van het achterwiel tot een minimum beperkt. De SX is uitgerust met een 300 mm remschijf met zwevende remklauw en dubbele zuigers, ondersteund door een 220 mm schijf achter, eveneens met zwevende remklauw. De RX beschikt dan weer over twee krachtige wave remschijven: 260 mm voor, 220 mm achter. Aprilia haalde hiervoor duidelijk zijn inspiratie uit de motorsportwereld.

Verder kan de ophanging gerust ‘oversized’ worden genoemd, met een 41 mm upside down telescopische voorvork en een veerweg van 240 mm. Achteraan zorgt een lange stalen swingarm, met een veerweg van 200 mm, voor maximale grip. Deze state-of-the art technologie tegen een scherpe prijs zal de sportieve rijders zeker kunnen bekoren.

Aprilia RX 125

Digitaal overzicht
De nieuwe RX en SX 125 zijn voorzien van compacte, moderne en goed leesbare instrumenten-panelen. Naast de gebruikelijke functies met twee dagtellers, krijg je een overzicht van de triphistorie, behaalde topsnelheid en het accuvoltage.

Beschikbaarheden
De Aprilia RX 125 en SX 125 zijn inmiddels ook bij de verdelers in België verkrijgbaar. De prijs van de Aprilia RX 125 bedraagt €4.045,- (BE €3.590,-) , de Aprilia SX 125 is er voor €4.145,- (BE €3.690,-)

www.aprilia.nlwww.aprilia.be