Royal Enfield onthulde op de EICMA in Milaan de gloednieuwe Himalayan op de EICMA Motorshow 2023 in Milaan. De nieuwe Himalayan is gebaseerd op de nieuwste, lichtste en geavanceerde aandrijflijn voor voertuigen van Royal Enfield en beschikt over de nieuwe vloeistofgekoelde Sherpa 450-motor. De nieuwe Himalayan heeft een groot aantal nieuwe technische kenmerken die de adventure touring-ervaring op de nieuwe motorfiets verbeteren en versterken. Na de presentatie van vandaag aan het mondiale publiek volgt voor het einde van dit jaar de lancering in India, waarna hij leverbaar wordt in verdere regio’s.

Royal Enfield kent een lange geschiedenis met het Himalaya-gebergte, de spirituele thuisbasis en de creatieve inspiratie van het merk. De oorspronkelijke Himalayan werd geïnspireerd door de 60 jaar oude traditie, het verkennen van de Himalaya’s op een motor. Keer op keer heeft hij zich bewezen als de ideale motorfiets voor avontuurlijke ritten in deze ongelooflijke bergen. Duizenden ontdekkingsreizigers over de hele wereld hebben voor deze motor gekozen om de meest uiteenlopende locaties en terreinen te doorkruisen. Zo is de selecte subcategorie ‘adventure touring’ ontstaan die authentiek, zintuiglijk en toegankelijk is. De nieuwe Himalayan bouwt voort op deze propositie, maar heeft aanzienlijke stappen gemaakt.

Siddhartha Lal, Managing Director van Eicher Motors Ltd., sprak over de band van het merk met de bergen en de inspiratie voor de gloednieuwe Himalayan: “Bij Royal Enfield hebben we al meer dan 60 jaar een nauwe band met de Himalaya’s, en dat heeft ons ertoe gebracht om in 2016 de eerste Himalayan te maken. We kregen geweldige feedback voor een speciaal gebouwde adventure touring-motor en dat gaf ons veel moed om voor een absoluut nieuwe Himalayan te gaan. Deze motorfiets is volledig uitgerust met de gloednieuwe watergekoelde motor Sherpa 450 en een 6-versnellingsbak. Zijn enige doel is het leveren van superieure prestaties in het onvoorspelbare terrein en de weersomstandigheden zoals die van de Himalaya’s. We hebben het chassis en de ergonomie ontwikkeld om de motorfiets fantastisch geschikt te maken voor adventure touring. Het is ‘de enige’ motorfiets die je nodig hebt voor elk doel, overal ter wereld; want als je de Himalaya’s aankunt, kun je alles aan.

je op elk moment je plannen kunnen aanpassen; het weer is er onbestendig en het terrein onvoorspelbaar: rivieren die ‘s ochtends praktisch droog liggen kunnen diezelfde avond een diep modder gebied zijn. Door zijn ontwerp is de geheel nieuwe Himalayan in staat om zich aan al deze omstandigheden aan te passen; van de waterbestendige hoge luchtinlaat tot het robuuste frame en de bagagedragers die tegen een stootje kunnen als de dingen anders lopen dan gepland. De motorfiets is getest en ontwikkeld door ontdekkingsreizigers, globetrotters, experts en rijders van alle niveaus onder een groot aantal omstandigheden, zowel op avontuurlijke tochten door wilde landschappen als in gecontroleerde testcentra in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en India. Dit testprogramma heeft een zeer veelzijdige motorfiets opgeleverd die op alles voorbereid is en een glimlach op het gezicht van elke rijder tovert, ongeacht zijn of haar vaardigheid.

Over de inzichten die ten grondslag lagen aan de conceptie van de nieuwe Himalayan en het ontwikkelingsproces van de motorfiets, zei CEO B Govindarajan: “Voordat we aan de nieuwe Himalayan begonnen te werken, hebben we samen met onze rijders ritten gemaakt en gesproken met globetrotters, ontdekkingsreizigers en atleten. Met behulp van deze inzichten en onze eigen ervaring besloten we welk kritisch DNA we wilden behouden en welke we verder moesten ontwikkelen op de nieuwe Himalayan. De geheel nieuwe Himalayan 450 wordt geleverd met de vloeistof gekoelde motor Sherpa 450, een primeur in zijn soort van Royal Enfield. Het is ook voor het eerst dat onze motorfiets over een ‘ride-by-wire’-functie beschikt die optimale kracht en koppel biedt voor uitdagende terreinen. Ook hebben we voor het eerst, in samenwerking met Google Maps, de Tripper-Dash met volledige kaartnavigatie. We hebben de motorfiets uitgebreid getest met meer dan 5500 km, op verschillende hoogtes,van 6 meter hoogte bij Chennai tot 5800 meter bij UmLing La. De nieuwe Himalayan is een combinatie van deskundige inzichten, nieuwe technologie en echt Royal Enfield DNA”.