Vernieuwde app optimaliseert prestatie scooter via firmware updates

NIU, wereldwijd het grootste slimme e-scooter merk en sinds september 2017 verkrijgbaar in Nederland, lanceert een compleet nieuwe versie van de NIU app. De vernieuwde app brengt de e-scooter naar een hoger niveau aan de hand van een aantal nieuwe features. Zo kunnen gebruikers vanaf nu via de app hun scooter draadloos voorzien van de laatste firmware updates om zo het functioneren van de e-scooter constant te optimaliseren. NIU is hiermee de eerste in Nederland.

Token Hu, medeoprichter NIU: ‘’We hebben niet alleen een nieuwe look en feel voor de app ontworpen, maar de app volledig getransformeerd tot een nieuwe tool.’’ Iedere twee maanden brengt het ontwerpteam van NIU nieuwe firmware updates uit voor de scooter (niet alleen voor de app) om zo continu te blijven verbeteren. Denk hierbij aan het verlengen van de batterijduur, het zuiniger maken van de motor en een nauwkeuriger GPS-systeem. Token Hu: ‘’Door de draadloze update kun je je scooter voortaan met hetzelfde gemak updaten als je smartphone.’’

De zogenoemde ‘next generation’ app is uitgerust met allerlei nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun laatst gereden ritten terugzien, waarbij uiteenlopende relevante data wordt geregistreerd. Ook kunnen gebruikers met deze app betere inzichten verkrijgen in het batterijgebruik en geschatte actieradius en geeft de app tips over hoe men de levensduur van hun batterij kunnen optimaliseren.

De gebruiker van de NIU 3.0 app kan daarnaast het beginscherm en functionaliteit geheel naar wens personaliseren. Op het beginscherm kunnen de huidige locatie van de scooter, beveiligingswaarschuwingen, eerdere routes, ritstatistieken, veiligheidsmeldingen, GPS-sterkte en zelfs het lokale weer worden weergegeven.

De nieuwste versie van de app is nu te downloaden in de iOS app store en Google Play stores.