NIU, marktleider op het gebied van slimme e-scooters, lanceert vandaag twee nieuwe e-scootermodellen: de N-GT en M+. De nieuwe modellen beschikken over een verbeterde en sneller oplaadbare batterij, zitruimte voor twee personen en een tablet-dashboard voor extra gebruiksgemak. NIU werkte ook voor deze scooters samen met hun vaste partners Bosch, Panasonic en Vodafone om optimale kwaliteit te kunnen garanderen.

De N-GT: snel oplaadbaar en extra bedieningsgemak
De elektrische scooter N-GT heeft twee verwijderbare 60V35Ah lithium-ion batterijen die in 3.5 uur kunnen worden opgeladen. De scooter beschikt over een elektrische motor van Bosch (3000W), heeft een maximumsnelheid van 70 km/h en een actieradius van 130 kilometer. De N-GT heeft een nieuw dashboard dat er uitziet als een tablet voor extra bedieningsgemak en een flinke opbergruimte onder het zadel.

De M+: zitruimte voor twee
De M+ is de geüpgrade versie van de M-scooter. De M+ beschikt over een 48V42Ah batterij die in 3.5 uur kan worden geladen en een Bosch (1200W) elektromotor. De e-scooter heeft een maximumsnelheid van 50km/h en een actieradius van 100km. In tegenstelling tot de oude M-serie is de M+ geschikt voor twee personen.

Alle e-scooters van NIU zijn uitgerust met een Vodafone-simkaart die ervoor zorgt dat de e-scooters 24/7 verbonden zijn met de NIU-app. Via deze app kunnen gebruikers hun scooter lokaliseren, tracken bij diefstal en hun rijgeschiedenis checken. Ook geeft deze inzicht in het batterijgebruik en geschatte actieradius. NIU biedt regelmatig OTA-updates om hun scooters te optimaliseren op basis van de verzamelde rijdata.

Bij NIU willen we op een duurzame, leuke manier vervoer in steden veranderen. De Nederlandse markt is voor ons heel interessant. Zowel de consument als de overheid is steeds bewuster bezig met groen transport. De markt is continu in beweging en in ontwikkeling en dat sluit goed aan bij onze ambities. We zijn dan ook erg blij dat we binnenkort weer twee nieuwe modellen op de Nederlandse markt mogen brengen”, aldus Token Hu, co-founder van NIU.

NIU heeft, sinds hun lancering in 2015, wereldwijd inmiddels meer dan 380.000 scooters verkocht die samen 1 biljoen kilometer op de teller hebben staan.

De nieuwe modellen zijn vanaf begin 2019 beschikbaar bij alle NIU-dealers in Nederland.