Burgman liefhebbers opgelet want in september gaat het gebeuren, dan staat de nieuwe Suzuki Burgman 400a bij de Suzuki dealers.

In 1996 lanceerde Suzuki de eerste Burgman 250 die de markt kennis liet maken met de motorscooter zoals we hem heden ten dage kennen. Krap twee jaar later, in 1998, introduceerde Suzuki een scooter zoals we hem nog niet eerder hadden gezien; comfortabel, voldoende power en veel bergruimte! De eerste echte maxiscooter was geboren. Suzuki pioniert verder met de komst van de Burgman 650 waarbij comfort en prestaties belangrijke kenmerken waren van dit model, en nog steeds! Ook de Burgman 125 werd aan het gamma toegevoegd evenals de 200cc versie die de line up in 2006 compleet maakte. In 2015 verkocht Suzuki wereldwijd meer dan 130.000 scooters, duidelijk een succes story!

De nieuwe Burgman 400a is compleet vernieuwd met niet alleen een nieuw uiterlijk maar ook grote aanpassingen onderhuids. Het design, intern ook wel de Burgman coupe genoemd, werd vooral scherper en zoals Suzuki zelf zegt, veel sexyer. Het vloeistofgekoelde motorblok werd verder geoptimaliseerd waardoor het voldoet aan de strenge Euro 4 norm. Er werd niet alleen een nieuw, groter luchtfilter gemonteerd maar ook wordt er een iridium bougie gemonteerd. Door gebruik te maken van injectie en een nieuwe katalysator is de uitstoot verder verlaagd en zijn de prestaties verhoogd.

De nieuwe Suzuki Burgman 400a staat medio september bij de dealers en gaat € 8.599,- kosten. Meer info kijk op Suzuki.nl