De 103-generatie

De Peugeot 103 kwam op tijdens een periode van culturele en sociale revolutie, die vrijheid en onafhankelijkheid op twee wielen symboliseerde. Met zijn iconisch design, eenvoud en betaalbare prijs bood het aan iedereen de mogelijkheid om zich los te maken van de beperkingen van conventionele mobiliteit. Door een nieuw tijdperk van toegankelijke persoonlijke mobiliteit in te luiden, werd de 103 meer dan alleen een transportmiddel; het belichaamde een radicale verandering in hoe mensen zich verplaatsen.

Een cruciale overgang naar elektrificatie
Sindsdien is de tijd niet stil blijven staan en herinnert de sociale en milieuevolutie ons aan de noodzaak om onze manier van verplaatsen te heroverwegen.

In 2024 staat Project SPx symbool voor de moderne herinterpretatie van de Peugeot 103, nu met een elektrische motor en drukt het de toewijding van het merk uit aan vrijheid en aanpassingsvermogen. Dit project is niet alleen innovatief, maar vertegenwoordigt ook een reactie op deze uitdagingen, waarbij het verleden wordt geëerd terwijl naar de toekomst wordt gekeken.

Peugeot Project SPx belooft een uitzonderlijke rijervaring dankzij zijn dynamische monocoque aluminium chassis, dat wendbaarheid en responsiviteit biedt. De perfect gekalibreerde elektrische aandrijving zorgt voor opwindende dynamiek, waarbij precisie en adrenaline elkaar ontmoeten bij elke bocht en versnelling. Het ambitieus doel is om de normen van rijplezier te herdefiniëren, waarbij wordt aangetoond dat maatschappelijke beleefdheid hand in hand kan gaan met een opwindende rijervaring.

Laurent Lilti, Directeur Product, Marketing en Communicatie van Peugeot Motocycles verklaart:
“Of het nu werd aangedreven door een verbrandingsmotor in 1971 of door een elektrische motor in 2024, de geest van de Peugeot 103 blijft een tijdloos symbool van vrijheid. Project SPx belichaamt het idee dat het plezier van individuele mobiliteit in lijn kan zijn met het collectieve bewustzijn, en dat door cultureel en industrieel erfgoed perfect af te stemmen op innovatie en geavanceerde technologie, individuele aspiraties en collectieve verantwoordelijkheden niet noodzakelijkerwijs tegengesteld hoeven te zijn.”

Damien Basset, Design Director van Peugeot Motocycles verklaart:
“De 103 belichaamt het hoogtepunt van de bromfiets evolutie. Elk aspect, van het ontwerp tot de ergonomie, was gericht op functionaliteit. Voor velen vertegenwoordigde het hun eerste motorfiets, hun eerste ervaring van vrijheid. Vandaag is het een cultobject geworden. Ons doel voor morgen is om nieuwe uitdrukkingen van vrijheid te ontwerpen, met behoud van de eenvoudige plezier en moderniteit die kenmerkend zijn voor ons merk.”