De Piaggio Group in Italië maakte vandaag bekend dat het per direct (4 mei) de fabrieken heropent. De laatste vergadering tussen de Group en de vakbonden van de Italiaanse fabrieken werd donderdag 30 april gehouden om de procedures en maatregelen te illustreren die zijn ingevoerd om een maximale veiligheid en gezondheid van de werknemers te garanderen.

Overeenkomstig de in de afgelopen dagen ondertekende “Memoranda of understanding” zijn de maatregelen gebaseerd op de besluiten die de Italiaanse regering heeft uitgevaardigd om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen, aangevuld met de aanvullende gezondheidsmaatregelen die de Piaggio Group al heeft ingevoerd om de veiligheid van de werknemers te waarborgen.

Tijdens de vergadering van het bedrijf met de vakbonden, heeft Piaggio Group Chairman en CEO Roberto Colaninno gezegd:  “de hele wereld moet het hoofd bieden aan een uiterst ernstige en complexe situatie die wordt veroorzaakt door het Covid-19-virus: we zijn al lange weken op non-actief gesteld en gelukkig ontstaan nu de voorwaarden om een nieuwe fase in te gaan. Een van de belangrijkste elementen is de terugkeer naar het werk, niet alleen om te zorgen voor ons economisch welzijn, maar ook als de hoop dat deze situatie in de toekomst kan worden overwonnen, en het is de basisvoorwaarde voor een geleidelijke terugkeer naar het nieuwe normaal. De mogelijkheid om aanstaande maandag weer aan het werk te gaan, is voor ons het meest natuurlijke en voor de hand liggende uitgangspunt om dit verschrikkelijke virus samen te verslaan, en samenwerken is de enige manier waarop we het kunnen bestrijden. We hebben allemaal verantwoordelijkheden: we hebben belangrijke preventieve gezondheidsmaatregelen ingevoerd in de fabrieken van de Piaggio Group, maar het is van vitaal belang dat iedereen zich aan de nieuwe gedragsregels houdt. Onze toekomst zal ook worden beïnvloed door de manier waarop we ons in en buiten onze fabrieken gedragen. Het herstel is noodzakelijk voor ons allemaal, met de spirit die aanwezig moet zijn in een gemeenschap die zich verdedigt tegen een onzichtbare vijand. We moeten samenwerken, ervaringen vergelijken, de situatie bespreken in de commissies die zijn opgericht met de bescherming van de gezondheid en veiligheid van al onze medewerkers als topprioriteit, en naar de toekomst kijken door ons leven weer onder controle te krijgen.”

Piaggio zal alle werknemers een informatiepakket aanbieden dat de regels en maatregelen illustreert die op het bedrijfsterrein moeten worden toegepast , met inbegrip van maatregelen in de kantines, procedures voor het beheer van vergaderingen, gedragsrichtlijnen voor bezoekers en leveranciers, en informatie van medische professionals over het beheer van mogelijke symptomen van Covid-19 en de preventieve maatregelen die in een noodsituatie moeten worden genomen. Leveranciers en personeel van externe bedrijven zal ook worden gevraagd de regels van het memorandum te volgen en zelfcertificering te verstrekken om de naleving ervan te garanderen. De nieuwe maatregelen zullen worden gecontroleerd door het comité dat is opgericht zoals aangegeven in de overeenkomst die de Italiaanse regering en de vertegenwoordigers van de werknemers op 14 maart 2020 hebben ondertekend.

www.piaggio.com