Al sinds het bestaan van verbrandingsmotoren wil men het uiterste halen uit de machines. Zo ook bij de Vespa scooters en Polini heeft al jaren voor alle modellen, oud en nieuw, een groot assortiment onderdelen en accessoires om net dat beetje extra uit je Vespa te halen.

Carburateur Primavera ET3
Polini maakt al een tijdje eigen carburateurs die niet alleen ontworpen zijn in Italië maar ook echt geproduceerd worden in hun eigen Bergamo. Ook voor de legendarische 125cc Primavera ET3 hebben ze er één. Leverbaar in 19 en 21mm en hij is voorzien van de originele verbinding tussen inlaatstuk en carburateur. De gasfabriek wordt inclusief luchtfilterkast geleverd en die heeft grotere luchtdoorlaat. Adviesverkoopprijs voor ø19 is €84,- en voor de ø21 is die €87,- (exclusief BTW).

Cilinder kit PX 200
Deze cilinder laat de cilinderinhoud groeien met 21cc en maakt van de PX een echte ‘hete’ Vespa. Dat geldt trouwens alleen voor de prestaties want door gebruik te maken van aluminium en het speciale design van de cilinder blijft de temperatuur lager dan bij de originele cilinder. De cilinderkop is bij deze kit ook geheel nieuw en laat de montage toe van een lange schacht bougie centraal in de kop. Adviesverkoopprijs €362,96 (excl. BTW). De speciale kop is ook los leverbaar €50,60 (excl. BTW).

Uitlaat GT modellen
Een moderne sportuitlaat onder een moderne Vespa is soms vloeken in de kerk maar Vespa is al sinds mensenheugenis bezig met snelheid. Diverse racemodellen staan er in het museum in Pontedera en ze waren altijd in competitie met aartsrivaal Lambretta. Polini maakt voor de 4-takt GT modellen (125, 250 en 300) deze uitlaat die niet alleen een stuk lichter is (bijna 3 kilo lichter) maar ook voor betere prestaties zorgt. Gehomologeerd en een adviesverkoopprijs van €396,- (excl. BTW).

Snellere Leader
Voor het populaire Leader blok van Piaggio heeft Polini nu een 198cc kit gemaakt. Hij is geschikt voor de Vespa 125cc en 150cc 4-taktmotoren met twee kleppen. De aluminium cilinder is voorzien van een Nicasil laag en heeft een compressieverhouding van 10,1:1. Bij het monteren van deze cilinder op een het injectieblok is een aangepaste ECU nodig en ook die heeft Polini in het assortiment. De adviesverkoopprijs van de cilinderkit is €309,92 (excl. BTW) en de ECU is €119,77 (excl. BTW).

Al deze onderdelen en nog veel meer zijn te bestellen via de erkende Polini dealer en alle informatie is te vinden op de website van Polini en die is te vinden op www.polini.it