Aan alles komt een eind, zo ook aan de klassieke 500cc Royal Enfield Classic 500 met z’n beroemde 1-cilinder motor. Om het model een waardig afscheid te geven zijn er 1000 unieke Tribute exemplaren gemaakt en daarvan komen er slechts een aantal naar de Benelux.

Kenmerkende 1-cilinder

De kenmerkende UCE 500cc 1-cilinder met zijn onmiskenbare geluid galmt al jaren door de harten van zijn rijders en is in zijn uiteindelijke uitvoering in de Classic 500 Tribute voorzien van een volledig zwarte kleurstelling die de tijdloze esthetiek van de motor benadrukt.

Handgemaakt

Elke Classic 500 Tribute is handgemaakt in de iconische Royal Enfield Tiruvottiyur fabriek. Deze fabriek heeft een historie van meer dan 65 jaar vakmanschap en is de geboorteplaats van vele Bullets en andere Royal Enfield modellen. De pinstripes op de benzinetank van de Classic 500 Tribute zijn met de hand geschilderd en elke Tribute heeft een limited edition (genummerd) etiket op het accudeksel. Daarnaast is de Royal Enfield Classic 500 Tribute voorzien van de volgende extra’s.

Exclusiviteit

De Classic 500 Tribute Black wordt in de fabriek uitgerust met een luxe zadel voor zowel de rijder als de bijrijder om de esthetische exclusiviteit van deze Tribute te vergroten. De Tribute is tevens voorzien van originele stevige canvas zijtassen. De waterbestendige en gewaxte canvas tassen zij robuust maar eenvoudig te monteren en te verwijderen door middel van speciale riemen. De Royal Enfield Touring spiegels ten slot zijn niet alleen zeer fraai om te zien maar ook nog eens functioneel. De aluminium stelen en gefreesde onderdelen zorgen voor meer stabiliteit en beter zicht. Enige haast is geboden om eigenaar te worden van een stukje Royal Enfield geschiedenis.

De prijs van de Royal Enfield Classic 500 Tribute is in Nederland €7.699,- en in België €6.499,-

www.motomondo.nl