Amsterdam opent haar eerste shop voor de vintage en custom motorliefhebber, de Rusty Gold Motorshop. Althans, als het aan Zoran Holtkamp ligt. Die is vandaag namelijk een crowdfunding begonnen om deze droom voor elkaar te boksen.

De custom bike scene is groeiende volgens Zoran en op de Rusty Gold Swap&Meet (zijn jaarlijkse rommelmarkt voor motorfanaten) merkte hij dat er enorm veel vraag is naar mooie motorspullen. Van speciale onderdeeltjes, tot kunst, tot aan mooie kleding die het plaatje van een vintage of custom motorfiets en zijn berijder compleet maakt.

“Allemaal erg lastig te vinden.” verteld Zoran. “De Swap+Meet is maar één keer per jaar. Dus daarom besloot ik een vaste plek in de stad te gaan realiseren waar je het hele jaar terecht kan voor de mooiste en moeilijk te vinden motorspullen. Nieuw én vintage”. “De Rusty Gold Motorshop”.

De voice over in zijn campagne (Theo Wesselo) video vraagt hem of dat alles is wat ie in de shop gaat verkopen. “Nee, zeker niet.” Antwoord Zoran stellig. “Het moet ook een plek zijn waar je als motor liefhebber een goeie bak koffie kunt drinken.”

Met de crowdfunding op Indiegogo probeert ie de Amsterdamse motorrijder te bereiken. En daar staan een berg erg originele investeringen klaar om hem financieel een stukje op weg te helpen. Van een custom Rusty Gold koffiemok, tot een fotoshoot met jou en je motor.

“Ik heb natuurlijk al wat gespaard, maar hoop op deze manier het laatste beetje geld bij elkaar te krijgen. Dat doe ik veel liever samen met m’n directe doelgroep dan met de bank. Én het is natuurlijk een leuke manier om alvast wat bekendheid voor de shop te krijgen.”

In september wilt hij openen de campagne op Indiegogo loopt 30 dagen. Wees er dus snel bij om alvast een van zijn originele perks te bemachtigen, maar bekijk in ieder geval even zijn grappige video.

Indiegogo.com/projects/rusty-gold-motorshop