Begin 2016 trok Shoei het doek van haar gloednieuwe J.O, een trendy ogende jethelm die dankzij een heerlijk vintage karakter naadloos aansluit op de heersende retro hype en daarmee goed in de smaak viel bij het grote publiek. En precies die J.O heeft nu model gestaan voor een nieuwe exponent in de Shoei line-up: deze EX-ZERO.

Geen jethelm inderdaad, maar een integraalhelm, die met zijn klassieke lijnenspel echter wel het gedachtengoed van de J.O in ere houdt. En mocht het design van de helmschaal je enigszins bekend voorkomen, dan kan dat, de EX-ZERO is namelijk geïnspireerd op de befaamde EX-lijn die begin jaren ’80 van de vorige eeuw bijzonder populair was.

Klassiek dus, maar niet antiek. Want hoewel de vormgeving met onder meer de oldskool ventilatiesleuven in het kinstuk misschien anders doet vermoeden, is de EX-ZERO van voor tot achter een high-end helm, gemaakt van hoogwaardige materialen en voorzien van doordachte details. De fiberglas buitenschaal (in drie maten) bijvoorbeeld, is gemaakt conform Shoei’s inmiddels bekende AIM-technologie, waarbij meerdere lagen glas- en organische vezels zorgen voor een heel rigide constructie in combinatie met een laag gewicht. Uiteraard is het interieur volledig uitneem- en wasbaar, waarbij de EX-ZERO ook is voorzien van een uitneembare centerpad. Dankzij het nieuwe Shoei Personal Fitting System (SPFS) kan de helm daardoor volledig individueel op maat worden gemaakt bij één van de geselecteerde officiële Shoei-dealers.

Verder heeft de EX-ZERO ook een licht modulair karakter. Zo is de helm onder meer voorzien van een geïntegreerd, in drie standen verstelbaar vizier, dat er naast de standaard heldere versie, ook in een getinte en gele variant beschikbaar is. Het vizier kan volledig naar boven in de helmschaal worden geschoven, waardoor je deze ook kunt gebruiken in combinatie met een crossbril. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid tot het monteren van een optionele klep (peak) voor de echte avontuurlijke cross look. De uitrusting wordt gecompleteerd door een robuuste dubbele D-sluiting.

De nieuwe Shoei EX-ZERO vintage integraalhelm, verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL, komt er is er in een zestal nostalgische uni-kleuren, waaronder een opvallende gele en rode uitvoering, evenals een prachtige Equation TC-2 decor versie. De prijs bedraagt € 399,00 voor de uni-kleuren en € 459,00 voor de decor versie. De nieuwe Shoei EX-ZERO ligt vanaf augustus (decor vanaf september) in de winkel.

Voor meer informatie kijk je op www.shoei-europe.com