Wat een ervaring was dat! De beste dag van het jaar – de Open Dag bij SIP Scootershop en het 30-jarig jubileum. En opnieuw was er enorm veel geluk met het weer, want gedurende de week waren de temperaturen hier nog herfstachtig. Maar niet alleen SIP, ook ongeveer 3.000 gasten, vrienden, dealers en families genoten ten volle van de verwarmende zonnestralen.

Festival van 30 Jaar Performance & Style
Vespa’s en Lambretta’s uit vele hoeken van het land (en daarbuiten) kwamen ronkend het terrein op, en de parkeerwachters hadden hun handen vol. Op een gegeven moment waren de hele omliggende straten gevuld met scooters – een prachtig gezicht en vrijwel zeker een nieuw bezoekersrecord voor een SIP Open Dag. De hotels in Landsberg meldden: Alle bedden bezet, geen plaatsen meer beschikbaar! Geen wonder, want er was veel te zien en te beleven vanaf 10.00 uur.

Andi Jung uit Kaufbeuren was de eerste moedige persoon die zich bij de tattoostand inschreef om het SIP-logo te laten tatoeëren: “Ik vind de tattoocampagne echt cool en wil graag de donatie steunen. Ik ben al jaren klant bij SIP, houd van de winkel en kom hier altijd graag.” In de loop van de dag meldden zich nog elf andere SIP-fans en lieten het logo tatoeëren, en ARCHE Landsberg kan nu uitkijken naar 2.400 euro. Een verdere donatie van 500 euro aan de scooterrijdersliefdadigheid “Um halb an der Bar” kwam van de Vespa Club van Duitsland.

Vespa-strijd op de testbank

Het was de hele dag luid en rokerig op de dynamometer. Rond 15.00 uur kwam het tot een climax en een showdown. Eerst liet Jesco zijn zwarte Vespa Racer met EGIG 400 cc-motor brullen en zette de lat behoorlijk hoog met 84 pk. Maar Nico Pendl uit Oostenrijk brak dit record met 87 pk en dankzij lachgas haalde hij in de tweede ronde zelfs een sensationele 92 pk. De juichkreten van de toeschouwers waren bijna luider dan de krachtige motoren. Over motoren gesproken: Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum lanceert SIP Scootershop samen met geselecteerde partners vijf complete motoren, die door Robert in onze werkplaats werden gepresenteerd: Motor SIP V-One 30/25 244 ccm, Motor SIP VR-One 30/30 244 ccm, Motor SIP EVO 30/30 180 ccm door EGIG, Motor SIP EVO 30/25 170 ccm door EGIG en Motor SIP BFA 325 door Casa Performance. Deze complete motoren zijn echte pareltjes in ons programma en zijn alleen in beperkte oplage beschikbaar.

Vespa-stunts voor een internationaal publiek

Niet minder luid, maar veel sneller, was de actie op ons crossparcours, waar de eerste rijders van het jaar de moed hadden om het parcours te betreden. Laten we zien of ze op zaterdag 27 juli opnieuw aan de start zullen staan bij de derde Matscho Karatscho. Direct naast het parcours ging het er iets rustiger, maar niet minder uitdagend aan toe, waar de Vespa Club van Duitsland een parcour had opgezet voor het trialtoernooi. Alleen degenen die perfecte controle over hun scooter hadden, konden een foutloze ronde voltooien. Till Kleinschmidt slaagde hier het beste in, met een tijd van 00:56.21.

De stuntshow door de Italiaanse acrobatieklegende Nicola L’impennatore draaide ook helemaal om lichaamsbeheersing, wat het volle publiek zowel opwond als amuseerde. Of het nu op één of twee wielen was, op een Vespa of een bromfiets – de ervaren professional voerde halsbrekende trucs en hilarische intermezzo’s uit. Italiaanse entertainment op hoog niveau.

De internationale gasten, die wederom in groten getale aanwezig waren, stonden ook versteld: Josh Rogers is niet alleen de voorzitter van de Vespa Club USA, maar staat ook bekend om zijn scooterverzameling. Lome van Vintage Vespa in Thailand is al jaren een klant en goede vriend van het bedrijf, evenals Pete Delaney uit Canada, Bojan uit Bosnië en Ben en Sylvain van Authentik Scooter in Biarritz, Frankrijk. Peter was uit Denemarken gekomen met een hele groep, terwijl de gasten van Vintage Vespa Puerto Rico natuurlijk niet op een scooter de oceaan waren overgestoken. Zoals altijd waren we ook verheugd om gasten en vrienden uit Italië, Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk te verwelkomen.

Overdag zorgden DJ Jan Otto en Roberto Patrik Klegazz voor de perfecte soundtrack van de open dag, die alleen kortstondig stil moest zijn toen een echte schoonheid rond het middaguur het daglicht zag. CEO’s Alex en Ralf presenteerden samen met bouwers Christoph en Basti en schilder Marcus Pfeil onze gloednieuwe custom scooter “Tribute”. Boordevol high-end en carbon onderdelen en een opvallende lak van Pfeil Design en een motor getuned tot bijna 300 cc. Een waardige scooter voor het 30-jarig jubileum van SIP Scootershop.

Mascha en haar team leidden grote en kleine groepen door het hoofdkantoor van SIP om hen een kijkje achter de schermen te geven. In de flagship store kregen mensen advies en probeerden ze scooters uit, en de gebruikte onderdelen buiten bij de stand gingen door vele handen. Terwijl de kinderen het springkasteel lieten schudden, maakten de grimassen van de gasten de fotografen bij de fotomuur aan het lachen. Het was overal een kleurrijke drukte. Iedereen die dorst of honger had gekregen van al deze evenementen, kon zich voorzien van eten en drinken bij SIPERIA. De pizza’s en salsiccia broodjes waren zeer gewild en overvloedig aanwezig.

‘s Avonds veranderden we van locatie. Bij Waitzingers Biergarten en Moritz Club vierden we feest, dansten en kletsten we tot in de vroege uurtjes. De sfeer was geweldig, de muziek werd stijlvol geselecteerd door DJ Harry en DJ Schmidl uit Ried in Oostenrijk en de dansvloer was nooit leeg. De succesvolle afsluiting van een geweldige open dag en jubileum. Ralf vat het samen: “Wat een open dag voor onze mijlpaalverjaardag! En uiteindelijk draait het allemaal om de mensen en de scooters, daar doen we het voor.”

Veel dank aan ons organisatieteam, alle hardwerkende medewerkers, deskundige dealers en natuurlijk de fantastische gasten die de dag tot een onvergetelijke ervaring maakten. Volgende stop: 50 jaar SIP Scootershop. Tot snel – want het volgende hoogtepunt bij SIP Scootershop laat niet lang op zich wachten: op 27 juli is het “Matscho Karatscho”!

link naar blog met veel foto’s & de SIP TV-video