De strengere aanpak van snorfietsers werkt, volgens brancheorganisatie BOVAG.
BOVAG-leden zien dat steeds minder mensen hun snorfiets willen opvoeren. Er komen juist meer mensen langs om het opvoeren ongedaan te laten maken. Daarnaast daalt de verkoop van nieuwe snorfietsen iets.

Boete
Als een scooteraar betrapt wordt met een voertuig dat sneller kan dan 25 km per uur wordt de snorfiets afgekeurd. Voor het invoeren van de strengere aanpak, op 1 juli vorig jaar, gebeurde dit alleen als de scooterrijder daadwerkelijk betrapt werd op meer dan 15 km per uur te snel rijden. Voordat de bestuurder de weg weer op kan moet de scooter door een monteur in originele staat worden hersteld. Daarna is er een herkeuring nodig. Daarbij komt dan nog een boete.

Vaker betrapt
In de eerste 4 maanden van dit jaar zijn er bijna 2,5 keer zoveel snorfietsers op deze manier bestraft als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, die door de BOVAG zijn opgevraagd. In totaal gaat het sinds 1 juli 2014 tot april 2015, om 6346 snorfietsen. Bij de invoering van de maatregel zei toenmalig minister Opstelten 8000 extra zaken per jaar te verwachten door de strengere aanpak. In 2014 stonden er in Nederland in totaal bijna 580.000 snorfietsen geregistreerd, dat is bijna twee keer zoveel als in 2007.

Bron: nos.nl