De tweede Nederlandse BMW Motorrad Day werd zondag 20 september gehouden in Biddinghuizen. Mede dankzij de ruim 4.200 BMW Motorrad fans, 1.700 meer dan bij de eerste editie twee jaar geleden, is het evenement zeer succesvol verlopen. Iedere liefhebber van BMW motorfietsen was uitgenodigd om kosteloos naar de manifestatie te komen en BMW Motorrad dealers organiseerden voor hun klanten fraaie tourritten naar Flevonice in Biddinghuizen, waar het evenement plaatsvond.

Deze dag voor en door BMW Motorrad liefhebbers bood een grote diversiteit aan activiteiten, waaronder proefrijden, clinics, workshops en demonstraties. De expositie ’Soul Fuel’ toonde een parade van diverse gecustomizede BMW boxer-modellen. Naast een officiële jury kon ook het publiek stemmen op het in hun ogen mooiste exemplaar. De beide winnaars ontvingen een jaarabonnement op het, op de Motorrad Day Nederland gelanceerde, gloednieuwe magazine CaféRacer Cult. Bovendien zullen deze twee motorfietsen schitteren in een artikel in respectievelijk de december 2015 en februari 2016 uitgave van CaféRacer Cult.

Stuntshow
Mattie Griffin verzorgde een spectaculaire stuntshow. Wheelies, remmen en balanceren op het voorwiel, pirouettes draaien; Griffin maakte wederom grote indruk op het publiek . Daarnaast verzorgde een compleet team aan hulpverleners en medewerkers van Holmatro een demonstratie ‘hulpdiensten in actie’, waarbij het publiek de schaar ter hand mocht nemen om zelf te ervaren hoe het is om een auto open te knippen.

Daarnaast werd de eerste Nederlandse Mini GS Trophy gehouden. Deelnemers konden op hun eigen GS een uitdagend hindernisparcours afleggen. De winnaar Jeffrey Kiestra keerde naar huis met een BMW Enduro helm. Op de Motorrad Day Nederland waren meer dan 30 stands aanwezig van onder andere partners, dealers, clubs en toeleveranciers. De Nederlandse radiopresentator Peter Snijders praatte de dag aan elkaar en zorgde voor de juiste achtergrondmuziek.