Review Macna Leg Bag extended

Wie regelmatig onderweg is weet dat het soms lastig is om snel bij een telefoon, tolkaartje of portemonnee te komen. Er zijn natuurlijk talloze manieren te bedenken om dit op te lossen. Importeur Splash Design stuurde ons 2 producten van Macna: de Leg Bag extended en de Hip bag, om deze 2 ‘tassen’ uit te proberen. We ontvangen de Macna Leg Bag die verpakt zit in een plastic zakje met een kartonnen kaart in de huiskleuren van het merk. Daarop staat enkel de naam vermeld, maar daar blijft het ook bij. We kunnen niet ontdekken van welk materiaal het gemaakt en of de tas waterdicht is. Ook is er verder geen instructie middels een korte gebruiksaanwijzing. In het tasje zitten 2 zwarte riemen waarvan de breedste voor je middel is. De smallere doe je om je bovenbeen. Beide banden zijn goed verstelbaar en makkelijk vast te klikken. Met een drukknop knoop je het tasje om de band die om je middel zit en dan zit het eigenlijk direct perfect. De achterzijde van het tasje is voorzien van antislip materiaal wat prima werkt. Het tasje kent 2 opbergruimten die met een dubbele rits bereikbaar zijn. Je kunt er een grote telefoon in kwijt, je paspoort en andere kleine zaken. Beide vakken zijn 20 cm hoog en 12cm breed. In het binnenste vakje vind je een waterdicht zakje dat je kunt gebruiken voor documenten. Opvallend is dat een koortje om het zakje dicht te maken ontbreekt. Tijdens het rijden heb je geen last van de tas, zolang je hem maar stevig om je been trekt. De voorzijde van het tasje is gemaakt van harder beschermend materiaal dat spullen enigszins beschermt tegen harde voorwerpen, maar niet bij een val. Wat veiligheid betreft, zien we reflecterende delen aan beide zijden die ervoor zorgen dat je gezien wordt. Ondanks dat het weken heeft geregend was het tijdens de test volledig droog, of hij echt 100% waterdicht is kunnen we dan ook niet bevestigen.

 

Conclusie

De Leg Bag extended geeft je extra opbergmogelijkheden waar je snel en eenvoudig bij kan. Gemaakt van goede materialen en voorzien van een nette afwerking. Tijdens de test merkten we echter wel dat de buitenste rits nog niet heel soepel open en dicht ging, maar het tasje was nieuw. Macna vraagt een prijs van €64,95 wat we stevig vinden, maar er is ook een Basic verkrijgbaar die goedkoper is.

 

Review Macna Hip Bag

Naast de Leg Bag ontvingen we de Hip Bag, in de volksmond beter bekend als het heuptasje, een onmisbaar onderdeel voor elke motorrijdende globetrotter. Het tasje wordt net als de Leg Bag geleverd in een plastic zakje met kaart, helaas zonder verdere uitleg of tekst. Het tasje is gemaakt van stevig materiaal met aan de achterzijde een antislip stof. Een brede verstelbare band zorgt ervoor dat hij goed blijft zitten om je middel. De heuptas is voorzien van 3 ritsen waarvan de bovenste en onderste een opbergvak is met afmetingen van 18 x 8 cm en de onderste 18 x 12 cm. De derde rits zorgt wellicht voor een verrassing want wanneer je hem opent, rolt daar een complete rugzak uit met een flinke afmeting van ongeveer 40 cm hoog met daarop reflecterend materiaal. Je kunt er wat lichte spulletjes in kwijt en met de 2 verstelbare banden trek je hem goed aan. Het tasje is daarmee een interessante 2-in-1 heuptas/rugtas.

Tijdens het rijden blijft het tasje achter de tank en daarmee houd je het tasje ook redelijk uit de wind en regen. Je merkt verder weinig van het tasje, wat ineens ook een pluspunt is. Ook hier hebben we niet kunnen testen of spullen droog blijven, maar een apart waterdicht zakje zoals bij de Leg Bag zien we hier niet.

Conclusie

Een heuptasje dat in een oogwenk is om te toveren tot rugzak is een handige gadget die voor de globetrottende motorrijder bijna onmisbaar is. Wie weleens een lange trip op de Franse autowegen heeft gemaakt weet hoe lastig het is om je tolkaartje uit je binnenzak te pakken. Daarvoor is de Hip Bag foldable backpack een perfecte oplossing waaraan Macna een prijs hangt van €59,95