Yamaha R1M – Geïnspireerd op de winnende Yamaha YZR-M1
De exclusieve uit de MotoGP afkomstige R1M is ontwikkeld voor ultieme wedstrijdprestaties en geeft iedere coureur de kans om de MotoGP technologie van de M1, bereden door Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Pol Espargaro en Bradley Smith, te ervaren.

Hoogwaardige technologie
Met een 200 pk sterke ‘crossplane’ motor, een chassis met korte wielbasis, 3D-regelelektronica en exclusief carbon kuipwerk, is de van de M1 afgeleide fabriekstechnologie nu ook bereikbaar voor particulieren en coureurs. De R1M is voorzien van het geavanceerde Electronic Racing Suspension (ERS) veersysteem van Öhlins, wat zorgt voor meer stabiliteit tijdens het aanremmen en voor een betere controle en meer tractie bij het uitkomen van een bocht. Ook door toepassing van de unieke 6-assige ‘Inertial Measurement Unit’ (IMU) heeft de R1M rijder een hoge mate van controle over tractie, slip, het omhoog komen van het voorwiel, remmen en optrekken. Daarnaast kan deze, dankzij de ‘Communication Control Unit’ met GPS, zijn of haar rondetijden en andere rijgegevens van de R1M op een Android-tablet bekijken.

Exclusieve oplage
De eerste productierun van de 2015 R1M was, kort nadat het systeem live was gegaan, volledig uitverkocht. In reactie op de aanhoudend sterke vraag naar deze op de M1 geïnspireerde motorfiets heeft Yamaha Motor besloten dat de R1M ook in 2016 in een zeer beperkte oplage zal worden geproduceerd.

Online registratiesysteem Yamaha YZF-R1M opent 1 oktober
Met dezelfde geavanceerde specificaties als het 2015 model, zal de 2016 R1M alleen via een speciaal online R1M registratiesysteem te bestellen zijn. Vanaf donderdag 1 oktober 2015 is de gelimiteerde Yamaha YZF-R1M via het online registratiesysteem te bestellen. Op https://r1m.yamaha-motor.eu/nl-NL/registration kan men zich alvast aanmelden als geïnteresseerde voor de 2016 Yamaha YZF-R1M. Na aanmelding ontvangt de geïnteresseerde per e-mail een ontvangstbevestiging van zijn of haar registratie. Binnen 3 werkdagen zal Yamaha Motor Europe, branche Nederland de tijdelijke toewijzing van een R1M motorfiets aan de geïnteresseerde per e-mail bevestigen. Binnen 14 kalenderdagen dient de geïnteresseerde dan met een Yamaha-dealer naar keuze het verkoopcontract te sluiten voor de daadwerkelijke aankoop van de R1M. Na ondertekening van de koopovereenkomst zal de Yamaha-dealer aan de koper van de Yamaha YZF-R1M de verwachte leverdatum kenbaar maken.

De adviesverkoopprijs van de gelimiteerde YZF-R1M is vastgesteld op € 25.999,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).

Yamaha Racing Experience (YRE)
In juli 2015 hebben de allereerste YZF-R1M eigenaars, onder toezicht van MotoGP legende Colin Edwards, deel kunnen nemen aan de 2015 editie van de Yamaha Racing Experience. Een exclusief evenement dat heeft plaats gevonden op een aantal grote Europese circuits. Naar aanleiding van het enorme succes en de positieve reacties van de aanwezige R1M rijders, gaat Yamaha Motor voor de nieuwe R1M rijders ook in 2016 de Yamaha Racing Experience organiseren. Elke nieuwe 2016 R1M eigenaar kan zich via het online R1M registratiesysteem aanmelden voor gratis deelname aan de Yamaha Racing Experience. Onder begeleiding van professionele instructeurs zullen de aanwezige R1M rijders alle ins & outs van het circuitrijden worden bijgebracht en zal er uitvoerige informatie worden gegeven over het juist afstellen van de geavanceerde R1M.

Meer informatie over de Yamaha Racing Experience kan worden gevonden op https://yre.yamaha-motor.eu

60th Anniversary Yamaha YZF-R1
Sinds de introductie van de nieuwe generatie YZF-R1 aan de wereldpers in november 2014, heeft deze motorfiets Yamaha’s positie als een van de meest innovatieve fabrikanten van high performance supersport modellen opnieuw bevestigd. De R1 heeft in 2015 zijn potentieel op een indrukwekkende manier bewezen, talrijke overwinningen in nationale en internationale Superbike, Superstock en Endurance wedstrijden, waaronder de 8 Uur van Suzuka en het MotoAmerica kampioenschap.

Iconische retro racekleuren

Vanaf de dag dat we onze allereerste motorfiets in juli 1955 bouwde is racen altijd een onlosmakelijk deel geweest van Yamaha’s DNA. Ter ere van het 60 jarig jubileum van Yamaha Motor is de speciale 60th Anniversary R1 voorzien van het alom bekende retro geel/zwarte ‘Speedblock’ design, als eerbetoon aan Yamaha’s illustere racehistorie. Om zijn exclusiviteit extra te benadrukken, is het nieuwe 60th Anniversary model voorzien van een Akrapovic titanium slip-on uitlaatdemper die het race-DNA van de R1 versterkt.

De zeer beperkt leverbare 60th Anniversary YZF-R1 is vanaf december 2015 bij de Yamaha-dealer verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is vastgesteld op € 21.999,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).