De afgelopen vier dagen vulden de wegen rondom en in Utrecht zich weer met tienduizenden motorrijders die op MOTORbeurs Utrecht afkwamen. In totaal passeerden 96.622 bezoekers de kassa’s. Op donderdag en vrijdag kwamen er al ruim 4.000 meer op de traditionele start van het motorseizoen af dan in 2014, na een stabiele zaterdag kwamen daar op zondag nog 2.000 extra bezoekers bij.

De stijgende lijn qua nieuw verkochte motorfietsen in 2014 wordt dan ook direct doorvertaald naar meer bezoekers voor MOTORbeurs Utrecht. Dit past in de huidige trend van meer belangstelling voor motorrijden als vrijetijdsbesteding of ideaal woon-werkvervoer, zoals recent uit het Grote MOTORonderzoek bleek.

Naast het grote aantal bezoekers was MOTORbeurs ook op veel andere vlakken succesvol. Zo werden de workshops enorm goed bezocht en kwamen nòg meer bezoekers op de activiteiten op het overdekte binnenterrein af. De dagelijkse ‘run’ op een vermogensbank van een Kawasaki Ninja H2R, met meer dan 300 PK, was dagelijks goed voor een extreme run op de stand waar de motor zo’n 130 dB aan motorgeluid uitschreeuwde, voor de duizenden motorliefhebbers een prachtig moment.

In de zes beurshallen was dit jaar elke meter standruimte uitverkocht, de bezoekers kregen dan ook maximaal waar voor hun geld qua aanbod op het vlak van motorfietsen, maar ook wat betreft accessoires, motorkleding, customparts, helmen en nog veel, héél veel meer. Op de beursvloer wisselden vele van de uitgestalde occasions van eigenaar, daarnaast toonden de motorimporteurs de nieuwste modellen aan de nieuwsgierige beursbezoekers.

Anne-Marie Vos, Marktmanager van Jaarbeurs Utrecht is dan ook zeer tevreden met de gang van zaken de afgelopen dagen. “Het is prachtig om te zien dat motorrijden weer zo in de lift zit. Wat me deze editie vooral opviel is dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers veel lager is dan ik in de vorige jaren heb gezien. Nu zag ik weer heel veel vriendengroepjes lopen van jonge jongens en meiden, die het duidelijk goed naar hun zin hadden“.

foto’s: VNU Exhibitions Europe