Met de lancering van de nieuwe huisstijl gaat tweewielervakbeurs Velovak de volgende stap zetten. In de nieuwe, stoere huisstijl met een urban look is nog beter te zien welke tweewieler toepassingen allemaal te vinden zijn op Velovak. Het inkoop-, netwerk-en kennismoment voor de tweewielerbranche gaat onder andere uitbreiden met cargo(bikes) en technische workshops. Met onderwerpen als last mile delivery en de connected bike is het ook voor overheidsinstanties en dienstverleners in de bezorging, leasing, rental en sharing een vakbeurs waar je bij moet zijn. De vijfde editie van de vakbeurs Velovak is op 18, 19 en 20 september 2022 in Evenementenhal Gorinchem.

“Of je nu ondernemer bent, werkzaam in een tweewielerwinkel, in een sportspeciaalzaak of voor een bedrijf dat tweewielers inzet voor zakelijk gebruik, voor elke professional is er een passend programma en aanbod.” vertelt Mascha de Bruin namens Velovak. De fietsenmakers en scootermonteurs van de Benelux kunnen aankomende editie voor het eerst hun technische kennis bijspijkeren tijdens verschillende, korte workshops in Velovak’s Werkplaats. BAFANG en MAGURA hebben al toegezegd een aantal trainingen te verzorgen.

Nieuw dit jaar is de Velovak Academy, met op dinsdag 20 september een speciaal kennisprogramma voor de overheidsinstanties en dienstverleners. Op zondag en maandag zijn de kennis- en inspiratiesessies gericht op de fiets- en scooterzaken van de Benelux. Roel Peerenboom van Peerenboom Fietsen is de eerste spreker die wij bekendmaken! Hij geeft twee inspiratiesessies over hoe jij je met jouw winkel meerwaarde kunt bieden én je kunt onderscheiden van de concurrentie. OOMT maakt eveneens deel uit van het programma met het thema strategisch personeelsbeleid voor het ontwikkelen en behouden van je personeel. Tijdens Velovak kun je zelf ook op de fiets plaatsnemen tijdens het indoor racing kampioenschap, powered by exposant Wahoo.

Mascha vervolgt: “Vorig jaar hadden wij voor het eerst het Testparcours, het Sport Café en het Start-up Plein staan. Alle drie komen weer terug, maar nu nog beter en groter! In september kun je vanaf verschillende stands de nieuwste fietsen, scooters, steps en alles ertussen in testen op het parcours. In het Sport Café de Demarrage geeft niemand minder dan Jim van den Berg van Cyclinglab en Join-trainingsapp inspirerende sessies over bikefitting, voeding en training. Het Start-up Plein zal voor het tweede jaar op rij deel uit maken van Velovak. Afgelopen jaar waren bijvoorbeeld ’s werelds eerste draadloze oplaadtegel, de eerste fiets en bakfiets op waterstof en de snelst ladende e-bike van de wereld te zien op dit plein”.

Ook dit jaar organiseert vakblad en hoofdmediapartner Tweewieler de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing tijdens Velovak. Op maandag 19 september zullen de winnaars van deze verkiezing bekendgemaakt worden. Iedere bezoeker is van harte welkom tijdens deze feestelijke uitreiking. “Ook op zondag en dinsdag maken wij er een feestje van! Aan het eind van elke beursdag sluiten wij af met een happy hour.” aldus Mascha de Bruin.

De vijfde editie van de tweewielervakbeurs Velovak is op 18, 19 en 20 september 2022 in Evenementenhal Gorinchem.