De Wadden eilanden Ameland en Terschelling bieden veel natuur, rust en ruimte. Dus ideaal om er op uit te trekken en te genieten van de zuivere lucht en weidse vergezichten. Helaas is de wind meestal voelbaar aanwezig. Voor bijvoorbeeld surfers perfect, voor fietsers wat minder. Dan biedt een elektrische fiets of e-scooter uitkomst. Zelfs als er geen wind staat is een elektrische scooter het FUN vervoermiddel voor zowel jong als oud, en veiliger voor ouderen dan elektrisch fietsen. Het geeft bovendien rust, het stoort niemand, het geeft geen vieze uitlaatgassen en dieren worden nauwelijks gestoord.

Éen van de bedrijven gespecialiseerd in verhuur is fietsverhuur Kiewiet te Ameland. Jeroen Kiewiet: “wij kregen steeds meer vraag naar scooters maar hadden hier destijds geen ervaring mee. Onze collega Haantjes uit Terschelling had intussen wel enige ervaring, namelijk met het merk emco. Duitse degelijke techniek in combinatie met een fraai design. Niet goedkoop, maar wel de beste en ze doen het altijd. Onze keus voor elektrische scooters van emco was dus snel gedaan, mede uit oogpunt van de duurzaamheidsvisie van de gemeente, want gemotoriseerd is hier niet toegestaan. Daar ben ik het volledig mee eens.”

“Vandaag de dag hebben wij 20 elektrische verhuurscooters van emco in ons assortiment. Ze functioneren altijd, vergen nauwelijks onderhoud en geen gedoe met brandstof en de kosten ervan. Dus ook geen CO2 uitstoot, onze klanten blij, de gemeente blij, ik blij!”

Op Terschelling verhuurt Haantjes Rijwielverhuur al sinds 2014, en tot volle tevredenheid de elektrische scooters van emco. Maar ook voor auto’s en allerlei fietsen kunt u bij Haantjes terecht. De elektrische scooters hebben voldoende actieradius voor een hele dag onbezorgd genieten. Men kan de mooiste plekken van Terschelling ontdekken, want het is toegestaan op alle fiets- en (schelpen)paden te rijden. Het opladen van de accu’s geschiedt op duurzame wijze, met eilander zonne-energie, opgewekt op de daken van alle vier de vestigingen. Mocht het misgaan met een accu, dan kan men bij elke vestiging op het eiland terecht.

www.fietsenopameland.nl

www.fietsenopterschelling.nl

www.emco-scooters.com