Vespa presenteert Disney Mickey Mouse Edition by Vespa.

Vandaag komen deze twee tijdloze iconen samen in een speciaal project voor Disney100, waarbij Vespa een eerbetoon brengt aan de 100ste verjaardag door middel van een wereldwijde samenwerking met een Disney Mickey Mouse Edition by Vespa. De beroemde scooter werd onlangs nog gebruikt in de fantastische avonturen van Luca, het meesterwerk van Disney en Pixar.

Michele Colaninno, Chief Executive van wereldwijde strategie, product, marketing en innovatie van de Piaggio Group, gaf het volgende commentaar op deze samenwerking: “Dromen stellen ons in staat om met optimisme naar de toekomst te kijken, zelfs in complexe tijden zoals deze. Een tijdloos icoon als Vespa viert voor deze zeer speciale gelegenheid de Disney’s 100ste verjaardag.  Mickey Mouse is een al even eeuwigdurend icoon als, en deze samenwerking is een eerbetoon aan creativiteit, verbeelding, luchthartigheid en plezier – precies de waarden die Vespa altijd hebben verankerd.  Deze samenwerking tussen Vespa en Disney vertegenwoordigt de viering van twee historische bedrijven die een gemeenschappelijke droom hebben: het uitdrukken van fantasie .”

Claire Terry, Senior Vice President, Disney Consumer Products, Games & Publishing EMEA zei: “Net als Mickey Mouse is Vespa een cultureel icoon, dat een gevoel van plezier en avontuur oproept en samen vormen ze een prachtige combinatie, die ons tijdloze verhaal  echt uitbreidt. We zijn ongelooflijk enthousiast om deze versie van de iconische scooter naar onze fans te brengen in ons honderdjarig bestaan en om alle charme en persoonlijkheid van Mickey naar road trips te brengen, waar mensen ook naartoe willen!”

Voor deze samenwerking zijn de Vespa Primavera 50cc, 125cc en 150cc zwart, rood, wit en geel gekleurd: dezelfde tinten die Walt Disney’s beroemdste muis al tientallen jaren kenmerken. De kleurencombinatie wordt door Vespa als volgt uitgelegd: de gele wielen doen denken aan de schoenen van Mickey Mouse, terwijl de zwarte spiegels doen denken aan zijn onmiskenbare ronde oren. Een grafisch patroon met het silhouet van het personage siert zowel de zijkanten van de scooter als de voorkant. Tot slot kon de handtekening van Mickey Mouse niet ontbreken, te zien op zowel het zadel als de voorkuip.

Disney Mickey Mouse Edition by Vespa wordt geleverd met een bijpassende helm in dezelfde fantasierijke kleuren.

Check het model op VESPA.NL / VESPA.BE