Belevingsevenement BromfieTTs, waarbij bromfietsers onder meer met hun trots op de historische TT-baan mogen rijden, krijgt na 4 jaar afwezigheid een vervolg. Op zondag 8 juli aanstaande gaan de beroemde Grand Prix startlichten op groen voor bromfietseigenaren, passagiers, clubs, verenigingen, maar ook voor nieuwsgierige bezoekers die zich graag nog eens onderdompelen in de ‘brommertijd’.

Ga tijdens Belevingsevenement Bromfiets voor de hereniging met de brommer uit uw jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit grootvaders tijd, toon uw eigen brommer aan het publiek en geniet van professionele races met historische Grand Prix machines. Voor (her)opstappers biedt bromfietsmerk MASH de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommer rijden opnieuw te beleven op de nieuwe MASH Fifty modellen. Opgepast! Zelfs ‘oom Agent’ is aanwezig met de gevreesde ‘rollenbank’, dit keer echter om certificaten uit te delen in plaats van ‘prenten’.

Ode aan 3 generaties vervoer en vermaak

Het eerste afspraakje, voor het eerst stad of dorp uit, of achterop bij vader of moeder; meerdere generaties Nederlanders bewaren waardevolle herinneringen aan de bromfiets. De bromfiets staat voor velen synoniem voor een vrije en onbezorgde jeugd. Er zijn naar schatting 1,2 miljoen brommers in Nederland. Met circa 260.000 daarvan wordt actief gestuurd, door jeugdige Nederlanders, maar steeds vaker door volwassenen die de liefde voor het brommen en het sleutelen opnieuw hebben ontdekt. Belevingsevenement BromfieTTs onderscheidt zich van statische shows en toerroutes doordat bezoekers op gezette tijden met hun trots op de historische TT-baan mogen rijden. Voor diegene die vroeger op de brommer de TT-races bezocht een unieke kans. Op het programma staan verder een onderdelenbeurs, races en demonstraties, ‘brommen’ voor (her)opstappers, de vermogenstestbank en een brommerverkiezing in verschillende categorieën.

Entree

De entree bedraagt slechts 10 Euro. Entree met bromfiets én toegang tot de circuitsessies bedraagt 25 Euro.

www.bromfieTTs.nl