E-bike winetours heeft de wijnliefhebbende toerist een uniek programma ontwikkeld: een fraaie toerrit in de omgeving van het plaatsje met de zo bekende wijnnaam Chablis, met daarbij een even unieke ontdekkingstocht om diverse wijnen te proeven. De tocht wordt afgelegd op een comfortabele elektrische GOVECS-scooter waardoor optimaal kan worden genoten van het wijnproeven en het fraaie landschap. Chablis is een wijn die geproduceerd wordt rondom het Franse stadje Chablis en valt onder de Bourgogne. De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de Chardonnay die plaatselijk bekend is onder de naam beaunois.

“Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in wijnen en het wijnproeven. Wij bieden hen de kans om de opgedane kennis en ervaring te toetsen in dé streek van de Chablis-wijnen, de omgeving van het gelijknamige dorp. Met daarbij tevens de gelegenheid om de mooie streek via een uitgelezen route te ontdekken op een GOVECS GO! S2.4 elektrische scooter. Wij gebruiken daarvoor elektrische scooters van GOVECS omdat wij hebben gekozen voor de beste scooter op de markt om klanten een ultieme ervaring te bezorgen,” zegt Dominique Lampaert van e-bike winetours. “We zijn begonnen met elektrische fietsen maar bemerkten al snel een toenemende vraag naar de elektrische scooter.”

De Wijn Route
De GOVECS-scooter is voorzien van een navigatiesysteem met voorgeprogrammeerde route en points of interest. Daarnaast krijgt men een roadbook overhandigd met alle informatie over de route en de bezoeken aan de wijnbouwers. De deelnemers krijgen de gelegenheid om de theorie in de praktijk te toetsen en wijnen te proeven waarmee op de route kennis wordt gemaakt. Na de degustatie is het mogelijk direct bij de wijnbouwer flessen Chablis (ook wel oesterwater genoemd) te bestellen.
Chablis is het meest noordelijk gelegen wijngebied van de Bourgogne, 100 kilometer ten noordwesten Dijon. Het wordt ook weleens de “Gouden Poort naar Bourgondië” genoemd en is de thuishaven van een prestigieuze wijngaard met een rijk verleden. Het stadje Chablis wordt omringd door nog eens 19 wijndorpen die allemaal de gelijknamige wijn produceren.

Afsluitend nogmaals Dominique Lampaert: “Onze keuze voor de elektrische GOVECS is meer dan uitsluitend ecologisch geïnspireerd. Omdat de regio behoorlijk heuvelachtig is, zal de elektrische scooter ervoor zorgen dat iedereen op een leuke, ontspannen manier kan genieten van de tocht. Dankzij de stille motor kan volop worden genoten van de prachtige natuur.”

Elektrische GOVECS-scooter
GOVECS, de Europese producent van geavanceerde elektrische scooters, biedt een breed programma van elektrische scooters voor zowel privé-vervoer als zakelijk transport, en in 25km en 45km versies.
Robert van de Nadort, Directeur van GOVECS-importeur RR Mobility: “Belangrijk is de zero-uitstoot van de elektromotor die zorgt voor een reikwijdte tot maximaal 150 kilometer op een enkele lading. Elektrische scooters bieden de ultieme oplossing als schoon en prettig vervoersmiddel, en de combinatie van wijnproeven (op zijn Frans!) en een leuke tocht door een mooie omgeving is even uniek als voor de hand liggend. Wij vertrouwen dat deelnemers veel plezier zullen beleven aan het wijnproeven en het rijden op de GOVECS.

voor meer informatie E-bike winetours
Dominique Lampaert
1, Avenue Jean Jaurès
89800 Chablis
Frankrijk
Tel. +33 (0)3 86 18 97 12
GSM +33 (0)638 14 96 10
E-mail : info@e-bikewinetours.com