Na in het seizoen 2012 van start te zijn gegaan met de GAMMA Yamaha R125 Cup, een uiterst succesvolle opstapklasse die ontstaan is uit een samenwerking tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW), Arie Molenaar Motors, GAMMA Nederland en Yamaha Motor Europe, branche Nederland, startte Yamaha in 2017 met de Yamaha R3 Cup.

Met het continueren van de Yamaha R125 Cup en de introductie van de Yamaha R3 Cup creëert Yamaha Motor Europe, branche Nederland een gedegen jeugdopleiding in Nederland, van waaruit jong wegracetalent de gelegenheid krijgt om door te stromen naar o.a. de Supersport 300 klasse binnen het World Superbike kampioenschap of naar nationale dan wel internationale 600cc klassen, dit mede door het Yamaha bLU cRU platform.

De Yamaha R3 Cup zal ook in 2019 uitdagende circuits in binnen- en buitenland aandoen. Er staan vooralsnog 8 evenementen op de kalender in Assen, het Franse Croix- en-Ternois en het Duitse Oschersleben en Hockenheim. Ook wordt er voor volle tribunes gereden tijdens grote publieksevenementen als de Dutch TT en de GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen.

De Nederlandse Yamaha R3 Cup: een zeer competitieve wegraceklasse waarbij alle rijders op gelijkwaardig materiaal rijden.

  • Deelname aan de Yamaha R3 Cup is mogelijk van 14 tot en met 35 jaar.
  • Hoogwaardig racen op gelijkwaardig materiaal, onder professionele begeleiding en tijdens grote wegrace-evenementen in binnen – en buitenland.
  • Kostenplaatje voor deelname aan de Yamaha R3 Cup is vanaf begin af aan eenvoudig te overzien.
  • Scherpe aanbieding van zowel motorfiets als het totale pakket. De all-in prijs voor 2019 is € 9.799 (exclusief BTW en BPM)*

Nieuwsgierig geworden en meer willen weten over deelname aan de Yamaha R3 Cup? Kijk dan snel op www.Yamaha-R3-Cup.nl!

* Genoemde all-in prijs is geldig zolang de voorraad strekt. 

* Tegen meerprijs is de opbouw van de Yamaha R3 Cup conform het reglement mogelijk.