Kawasaki hofleverancier Giro d’Italia 2016

Na al meer dan 30 jaar verbonden te zijn met de Tour de France is Kawasaki nu ook de hofleverancier geworden van de Giro d’Italia, die dit jaar van 6 tot 29 mei plaatsvindt. In de paddock van het WK Superbike in Misano werd de Versys 650 Giro door Jonathan Rea en voormalig Giro winnaar Damiano Cunego onthuld.

In totaal gaat Kawasaki maar liefst 30 motoren leveren aan de organisatie van de Giro d’Italia, naast de in Misano gepresenteerde Versys 650 zullen ook andere modellen als de 1400 GTR van de partij zijn. Kawasaki heeft inmiddels al enorm veel ervaring met de 1400 GTR in de Tour.
Dat de organisatie van de Giro d’Italia haar keuze op de Versys 650 heeft laten vallen dankt dit model aan zijn grote veelzijdigheid en souplesse, die door de organisatie tijdens de aanbesteding uitgebreid was getest. De Giro staff zal de gehele wielerronde van 3.383 kilometer op de motor volgen. De Versys werd geprezen om zijn diversiteit en betrouwbaarheid, waardoor het onder alle omstandigheden een goede match is.Voor de presentatie van de Versys 650 Giro had Kawasaki wielerlegende Damiano Cunego van het NIPPO-Vini Fantini team uitgenodigd als speciale gast van het KRT Team. Cunego bracht de dag door met wielerfanaat Jonathan Rea, waarbij kledingstukken werden uitgewisseld. Jonathan kreeg van Damiano een officieel NIPPO wielershirt en wieleroutfit, terwijl Damiano op zijn beurt met een paar racelaarzen waarmee Jonathan in Assen had geracet naar huis mocht gaan.

Jonathan Rea
Ik heb wat dingen met Damiano uitgewisseld, die een legende is in de wielerwereld en de Giro d’Italia heeft gewonnen. Hij is een aardige jongen en het was voor het eerst dat ik ‘m ontmoette. Het was mooi dat Kawasaki en WorldSBK deze crossover tussen Superbike en wielrennen maakten. Ik heb passie voor wielrennen en train veel op de fiets. Ik ben vrienden geworden met veel professionele wielrenners en ken het wereldje goed. Ik heb enorm veel respect voor ze voor de hoeveelheid tijd die ze in training stoppen en de offers die ze moeten doen om de top te bereiken. Het was mooi om samen op te trekken en ervaringen uit te wisselen.

De Giro d’Italia gaat vrijdag 6 mei van start in Apeldoorn en eindigt 29 mei in Turijn. Meer info over de Giro d’Italia vind je hier