Aprilia voegt de nieuwe Aprilia Tuareg MY2024 toe aan het assortiment. De adventure bike, die geboren is om de wereld te verkennen, is nu in drie nieuwe kleurstellingen verkrijgbaar die zijn avontuurlijke houding en geweldige offroad capaciteiten benadrukken. 

De combinatie van de kleuren met het nieuwe rode frame benadrukt de sportiviteit van de Tuareg, die bij zijn debuut in de racerij al voor verbijstering zorgde, staat nu klaar om het merk Aprilia weer naar de grootschalige Afrikaanse rallytoertochten te brengen. 

Naast de kleuren “atreides black’’ en “canyon sand’’ is er de suggestieve Dakar podiumkleurstelling, een eerbetoon aan de Aprilia die in 2010 het podium haalde in Dakar, de laatste Italiaanse motor die deze rally met succes afsloot. 

De Aprilia Tuareg is ontworpen om de moeilijkste offroad-avonturen te overwinnen en komt steeds dichter bij een terugkeer naar de Afrikaanse woestijn: naar de plaatsen en wedstrijden – de grote rally-raids – die van hem een offroad-legende hebben gemaakt. Daarom heeft de Tuareg voor 2024 een nog sportievere en avontuurlijker uiterlijk.  

Nieuwe kleuren 

Dankzij drie nieuwe kleuren die zijn geweldige offroad-capaciteiten en zijn onstuitbare avontuurlijke houding benadrukken. De Aprilia Tuareg MY 2024 is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren, Atreides Black en Canyon Sand, geïnspireerd op de natuurlijke habitats waarin de tweecilinder adventure-motor zich zo gemakkelijk voortbeweegt. Daarnaast is er de suggestieve Dakar podium-kleurstelling een eerbetoon aan de motor die in 2010 de derde plaats behaalde en drie etappes won: de Aprilia RXV 4.5 van Francisco “Chaleco” Lopez. 

‘Back to Africa’ project 

Alle nieuwe kleuren worden gecombineerd met een gloednieuw en agressief rood frame, dat de sportiviteit van de Aprilia Tuareg benadrukt. De Tuareg is dit jaar de hoofdrolspeler van een verbazingwekkend debuut in offroad wedstrijden in het kader van het “Back to Africa” project. In de versie die is ontwikkeld door Aprilia Racing in samenwerking met GCorse van de gebroeders Guareschi, is de Aprilia Tuareg in de race voor het Italiaanse kampioenschap voor motorsport. Bovendien heeft hij net een schitterende derde plaats behaald in de Transanatolia Rally tijdens zijn debuut in een grote internationale wedstrijd. De volgende stap in het project is de Afrikaanse woestijn – een bestemming die al in de naam Tuareg staat beschreven. 

Offroad features 

Op het voorspatbord wordt de vering aangegeven, de grootste in zijn klasse – 240 mm – waarmee de nadruk wordt gelegd op het authentieke offroad technische pakket van de Aprilia Tuareg. En ‘last but not least’, in lijn met zijn voorliefde voor offroad routes, wordt voor 2024 het accessoiregamma voor de Tuareg uitgebreid met een luchtfilter die speciaal is ontwikkeld voor offroad-gebruik en stoffige wegen, met een filtervermogen dat de motor beschermt tegen stof dat in de inlaat wordt gezogen.