Afgelopen vrijdag startte de gratis bezoekersregistratie van Ecomobiel, de jaarlijkse vakbeurs voor ‘innovatie in duurzame mobiliteit’. De beurs vindt dit jaar plaats van dinsdag 9 t/m donderdag 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Sinds de start van Ecomobiel in 2009, is er veel gebeurd op het vlak van duurzame mobiliteit in Nederland. Begin 2018 telde Nederland maar liefst 126.000 elektrische auto’s, 40.000 elektrische scooters en ruim 114.000 laadpunten. Thema’s als last mile, carsharing, duurzame stadsdistributie en smart mobility staan volop in de belangstelling en recent onderzoek toont aan dat milieuzones goed werken, met als voorbeeld Rotterdam dat een verbetering in luchtkwaliteit van 40% realiseerde.

EV’s en laadinfrastructuur zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met energieopslag en balans in het elektriciteitsnetwerk en ook waterstof staat weer flink in de belangstelling, als opslagmedium voor elektriciteit én als brandstof. De onomkeerbare trend – het maatschappelijk steeds breder gedragen streven naar geen uitstoot – was voor de organisatie reden om editie 10 van Ecomobiel het thema ‘Towards Zero Emission’ mee te geven: met partners, bezoekers en exposanten gaat zij vastberaden door, richting nul.

Via deze link meldt u zich GRATIS en eenvoudig aan voor een bezoek.