Polaris en Zero Motorcycles hebben een 10-jarige exclusieve partnerschap ondertekend voor off-road voertuigen en sneeuwscooters. De nieuwe partners combineren het industriële leiderschap van Polaris met de bewezen technologie van Zero op het gebied van elektrische aandrijflijnen. Beide partijen zijn al aan de gang met de eerste van een aantal elektrische voertuigen die tegen het einde van 2021 al moet debuteren.

Eerste voertuig al in 2021

Polaris inc. kondigde vandaag een 10-jarige samenwerking aan met Zero Motorcycles, wereldleider op het gebied van elektrische motorfietsen en aandrijvingen. Deze exclusieve samenwerking met betrekking tot offroad voertuigen (ORV) en sneeuwscooters is een hoeksteen van rEV’d up, de langetermijnstrategie van Polaris waarmee het bedrijf zich wil positioneren als de leider in de markt van elektrische powersports. Met rEV’d up wil Polaris zijn klanten tegen 2025 binnen elk van zijn kernproductsegmenten een optie voor elektrische voertuigen aanbieden. Het eerste voertuig van deze samenwerking tussen Zero en Polaris zal tegen eind 2021 het levenslicht zien.

 

“De vooruitgang op het gebied van vermogen, kostprijs en prestaties in de afgelopen jaren,
gecombineerd met de algemene toenemende belangstelling, maken dat dit de juiste moment is voor Polaris, met Zero Motorcycles als belangrijke strategische partner, om ons initiatief voor rEV’d up te starten en onze positie in de elektrificatie van powersports agressief te versnellen,” zei Scott Wine, voorzitter en CEO van Polaris.

Zero Polaris

Driften onze collega’s van Quadxpress straks met een E-Scrambler de bocht uit?

“Zero Motorcycles’ baanbrekende ervaring op het gebied van
elektrificatie en toonaangevende elektrische aandrijflijntechnologie is ongeëvenaard in de markt. Wij geloven dat deze bijzondere overeenkomst ons in staat zal stellen om technologische hindernissen op vlak van bereik en kosten te overwinnen, en ons tegelijkertijd zal toestaan om enorm snel de markt te veroveren – de onmiddellijke aanpak. De sterke punten van onze beide teams en een gedeelde cultuur van innovatie en passie voor deze industrie stelt Polaris en Zero in staat om de toekomst van de powersports vorm te geven.”

“Bij Zero Motorcycles zijn we verheugd en vereerd om deze strategische relatie met Polaris aan te gaan”, zegt Zero Motorcycles CEO Sam Paschel. “Het staat ons toe om samen de technologieën en platformen te ontwikkelen die de toekomst van elektrificatie in de powersports zullen bewerkstelligen. Deze revolutionaire samenwerking brengt twee ongelooflijk getalenteerde teams samen om de elektrische opties in powersports aanzienlijk uit te breiden. Onze EV-expertise en de miljoenen kilometers aan ervaring in het echte, dagelijkse verkeer gekoppeld met Polaris’ brede productportfolio, omvang, infrastructuur en marktleiderschap, maken dit een ware gamechanger voor elke liefhebber van powersports”.

Zero Polaris

Het is zeker niet Zero’s eerste ‘off-road’ Experience…

 

Elektrische motorfietsen sinds 2006

Gezien de schaalgrootte en het brede productassortiment van Polaris is deze strategische
overeenkomst de grootste in de geschiedenis van Zero Motorcycles. De 10-jarige exclusieve
overeenkomst geeft Polaris de mogelijkheid om elektrische ORV’s en sneeuwscooters te
ontwikkelen, produceren en verkopen met behulp van Zero’s aandrijflijntechnologie, hardware en
software. Zero Motorcycles ontwerpt, produceert en ontwikkelt al sinds 2006 elektrische
motorfietsen en deze overeenkomst geeft Polaris dan ook toegang tot meer dan 14 jaar ongeëvenaarde ervaring en intellectueel eigendom. Zero Motorcycles is het enige motorfietsbedrijf dat met succes een volledige elektrische productlijn op de markt brengt en wordt beschouwd als de
leider op het gebied van technologieën, subsystemen, componenten en ontwerpen voor elektrische
motorfietsen.

www.polarisbenelux.com – www.zeromotorcycles.com