De Trident 660 betreedt de categorie van de middenklasse roadsters met een opwindende nieuwe motorfiets, ontworpen om drie belangrijke voordelen te bieden. Van het unieke prestatievoordeel van de driecilinder tot de toonaangevende technologie, het rijgedrag en de ongelooflijk scherpe prijs, introduceert de Trident 660 een geheel nieuwe dimensie voor een nieuwe generatie Triumph-rijders.

Nieuwe dimensie voor een nieuwe generatie

De compleet nieuwe Triumph Trident 660 markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor het Triumph Roadster-segment en concurreert in wat nu een van de meest dynamische en opwindende categorieën in motorrijden is. Zijn minimale ontwerp, gecombineerd met toonaangevende technologie en een nieuw 660 cc-driecilinderblok, vormt de perfecte combinatie voor een nieuwe generatie motorrijders die toe willen treden tot de Triumph-wereld. Met een motorfiets die toonaangevend is op het gebied van wendbaarheid met opwindende prestaties, verbeterd door geavanceerde veiligheidsfuncties en een iconisch en modern Brits ontwerp.

Triumph Trident 660

Iconisch en modern Brits ontwerp

Nieuwe driecilinder

Het nieuwe 660 triple-blok biedt alle karakter- en prestatievoordelen van een driecilinder in deze middenklasse categorie en is speciaal voor de Trident ontwikkeld met 67 nieuwe componenten en een unieke koppel en vermogensrijk geluid. De Trident rijder ervaart de perfecte balans tussen het lage koppel, het middenbereik en het topvermogen, met de kenmerkende soepele, responsieve en lineaire vermogen. Het resultaat is een blok dat is ontworpen om het lage en middenbereik van een tweecilinder te combineren met de topprestaties van een viercilindermotor.

Triumph Trident 660

De compleet nieuwe 660cc driecilinder

81pk en 64Nm koppel 

Het geheel nieuwe 660 triple-blok is ontworpen voor maximale prestaties in alledaagse omstandigheden dankzij het perfect uitgebalanceerde karakter. Alle Trident rijders zullen profiteren van een pittig en lineair vermogen en koppel, met een piekvermogen van 81 pk bij 10.250 tpm en meer dan 90% van het maximale koppel dat beschikbaar is in het grootste deel van het toerentalbereik, met een piek bij 64 Nm bij 6.250 tpm.

Ook leverbaar als A2

Een A2-compliant accessoire kit is beschikbaar inclusief A2-specifieke APS twist grip en een aangepast motorgeluid. De A2-compliant motor configuratie beperkt het topvermogen tot 47.8PK bij 8,750tpm en 51Nm bij 5,250 tpm. De dealer kan de motorfiets ook weer terugbrengen naar vol vermogen zodra de motorrijder zijn/haar volledige rijbewijs heeft behaald.

Het spatbord inclusief plaathouder zit over het achterwiel

Slechts 189 kilo

Met een set-up en specificaties die zijn ontworpen om de nieuwe maatstaf voor het rijgedrag te bepalen, levert de nieuwe Trident een vertrouwenwekkende, wendbare en leuke rit, met een laag gewicht, lage zithoogte en getailleerde breedte. De combinatie van een nat gewicht van slechts 189 kg, een geheel nieuw stalen buizenframe, een ergonomische set-up die is ontworpen voor zowel ervaren als nieuwe rijders, lichtgewicht 17” aluminium spaakwielen en taps toelopend aluminium stuur, maakt dat de Trident net zo geweldig is om te rijden als om naar te kijken.

Triumph Trident 660

Triumph belooft nieuwe maatstaven qua rijeigenschappen

Multifunctionele bediening met TFT-display

De Triumph Trident is uitgerust met een elegant vormgegeven, geheel nieuw dashboard dat de berijder voorziet van alle noodzakelijke informatie in een compacte, duidelijke en overzichtelijke stijl via een TFT-kleurenscherm dat is geïntegreerd met een kristalhelder ‘wit-op-zwart’ LCD-display. De instrumenten, wanneer ze zijn uitgevoerd met de speciale accessoiremodule van het My Triumph Connectivity System, kunnen ook zorgen voor turn-by-turn navigatie, GoPro-, telefoon- en muziekbediening, allemaal via Bluetooth, met behulp van de op het stuur gemonteerde schakelkubussen.

Triumph Trident 660

Nieuw TFT scherm, inclusief turn-by-turn navigatie

Maximaal rijplezier 

De nieuwe Trident is ontworpen om maximaal rijplezier en vertrouwen te bieden en is standaard uitgerust met drie toonaangevende technologische kenmerken: twee rijmodi, instelbare traction control en ride-by-wire. De rijmodi ‘Road’ en ‘Rain’ versterken het vertrouwen, de controle en de veiligheid van de rijder door de elektronische aanpassing van zowel de gashendel als de tractioncontrol. De afstelling van de gashendel wordt mogelijk gemaakt door de ride-by-wire technologie die zorgt voor een gelijkmatige en precieze reactie van de gashendel. Het vermogen van het 660 blok wordt beheerd door de schakelbare tractioncontrol, die in beide rijmodi is geïntegreerd. Deze kan ook direct worden uitgeschakeld via het displaymenu. Bovendien wordt het remvermogen van het Nissin-remsysteem nog soepeler en veiliger dankzij ABS, dat de Trident 660 ook standaard aan boord heeft.

De Trident is ook leverbaar als A2

Volledige LED-verlichting

De geheel nieuwe Trident 660 is voorzien van een nieuwe 7” LED-koplamp, exclusief ontworpen voor dit model met een premium Triumph-badge erin verwerkt. Het verlichtingssysteem bestaat verder uit een prachtig geïntegreerd LED-achterlicht, waarin ook een Triumph-badge is geïntegreerd en LED-knipperlichten die vanzelf uit gaan. Er zijn ook bijpassende scrollende richtingaanwijzers verkrijgbaar, die de Trident een extra stijl en moderne verfijning geven.

Triumph Trident 660

LED-verlichting rondom

Prijs

De nieuwe Trident 660 is concurrerend geprijsd. In Nederland gaat hij €8.995,- kosten, in België €7.995,-. De nieuwe Triumph Trident 660 staat vanaf eind januari bij de Triumph dealers.

www.triumphmotorcycles.com