Onthuld in het London Design Museum: het Trident design prototype markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor een legendarische naam en een nieuwe dimensie in de wereld van driecilinder middelzware roadsters.

Vierjarig ontwerpproject

Het Trident design prototype is het resultaat van een vierjarig ontwikkelingsprogramma onder leiding van een toegewijd team in het ontwikkelingscenter van Triumph in Hinckley in het Verenigd Koninkrijk, dat deel uitmaakt van het wereldwijde hoofdkantoor waar elke Triumph wordt ontworpen en prototypen worden gemaakt.

Het Hinckley-designteam kreeg assistentie van Rodolfo Frascoli. Samen hebben zij een nieuw design voor de Trident ontwikkeld met een onderscheidende, dynamische en aantrekkelijke nieuwe kijk op de stijl en uitstraling van Triumph.

Rodolfo Frascoli is een gepassioneerde Triumph-fan die de Italiaanse designfilosofie in de Triumph-designtaal heeft omgezet (met name zichtbaar in de nieuwste generatie Tiger 900). Samen met het Hinckley-designteam richtte hij zich nu op een styling voor een eigentijdse Triumph, voortbordurend op beproefde sterke punten van Triumph, het design DNA, het karakter en de kenmerkende originele stijl.

De focus was gericht op harmonie in het ontwerp, van de stijl tot de ergonomie, van de geïntegreerde technologie tot de motorprestaties, teneinde een Trident te ontwikkelen als de complete motorfiets voor de perfecte rit.

Geboorte van een nieuw icoon

Het design van de nieuwe Trident laat niet alleen de toekomstige styling zien maar heeft ook prototype-onderdelen – alles is gebouwd om de stijl en de uitstraling van een nieuw icoon te showen.

Het Trident design introduceert dan ook tot in de finesse een geheel nieuwe eigentijdse kijk op de stijl en de uitstraling van Triumph. Hierin tekent zich een pure, minimalistische vorm af, met strakke lijnen en duidelijke kenmerken van het design DNA van Triumph, zoals kenmerkende uitsparingen in de tank voor de knieën en de belangrijkste visuele karaktertrekken van de iconische Speed Triple.

Dit design van de Trident is gebouwd rondom het compacte, krachtige Triumph driecilinderblok. In de ontwikkelingsfase is sterk gekeken naar het samenbrengen van alle voordelen van een driecilindermotor in dit segment, met de perfecte balans tussen veel koppel bij lagere toerentallen en topvermogen.

In het ontwerp is uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van rijgedrag en handling verwerkt voor het bereiken van een wendbaar en dynamisch rijgedrag. Aan de basis hiervan staat een geheel nieuw rijwielgedeelte. Samen met een geweldige toegankelijkheid voor de rijder en een natuurlijke rechte zitpositie zorgt dat voor comfort en een vertrouwd en inspirerend gevoel.

Het Trident design prototype benadrukt ook een ander belangrijk uitgangspunt. Dat is de integratie van moderne digitale technologie met functies die de huidige en toekomstige rijders verlangen en op een gemakkelijk manier kunnen bedienen.

Steve Sargent (Triumph Chief Product Officer):
“Het Trident design prototype markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor Triumph, waarbij de opdracht vooral draaide om het plezier, van het uiterlijk tot de uiteindelijke rit. Met zijn pure minimalistische vorm, strakke lijnen, Triumph-design DNA en meer dan een vleugje van de gespierde uitstraling van onze Speed Triple geeft dit ontwerp de eerste blik op het volledige toekomstige Trident-verhaal. Uiteindelijk was ons doel om een nieuwe kijk op karakter en stijl te geven, naast het toegankelijke, gemakkelijke rijgedrag en de kwaliteit waar Triumph om bekend staat – voor een prijs die echt concurrerend is.”

 

www.triumphmotorcycles.nl