Italjet, het historische motorfietsbedrijf uit Bologna, zet een nieuwe stap op het pad van innovatie met een ongeëvenaard model dat de Dragster-reeks verrijkt en een geheel nieuwe categorie creëert: de DRAGSTER 700 Twin.

Gebaseerd op de Dragster 500GP en Dragster 559 Twin concepten die werden gepresenteerd op EICMA 2022 en 2023, vertegenwoordigt de Dragster 700 Twin het toppunt van innovatie, Italiaans design en techniek. Ontworpen in het Italjet Style Center in Castel Guelfo in Bologna, beschikt de Dragster 700 Twin over een vloeistofgekoelde 4-takt tweecilindermotor met dubbele bovenliggende nokkenas en 8-kleppen distributie, die een vermogen levert van 68 pk (51 kW) bij 8.500 tpm en 70 Nm koppel. De innovatieve 6-versnellingsbak betekent een doorbraak in zijn categorie. Uitgerust met elektronische injectie, elektrische start en dubbele uitlaat onder het zadel, combineert de Dragster 700 Twin de ziel van een Superbike met het comfort en de wendbaarheid van een hyperscooter.

“Opnieuw hebben we ons hart verlegd naar de obstakels en een model gecreëerd dat een eerbetoon is aan verbrandingsmotoren,” zei Massimo Tartarini, President en CEO van Italjet. “Meer als een motorfiets dan een scooter, creëert de Dragster 700 Twin een volledig nieuwe categorie en luidt het een nieuw tijdperk in voor de tweewielersector.”

De marktintroductie van de Dragster 700 Twin, beschikbaar in zowel de A2-versie als met een onbeperkt A-rijbewijs, wordt verwacht in de lente/zomer van 2025.

De Dragster 700 Twin zal ook worden aangeboden in de exclusieve Limited Factory Edition, geproduceerd in slechts 700 exemplaren wereldwijd. Met een zwart/gouden kleurstelling, Akrapovič uitlaatsysteem, Öhlins achtervering en stuurdemper, exclusieve Brembo remklauwen en een DucaBike koppelingsdeksel met transparant venster, zal de Limited Factory Edition beschikbaar zijn voor pre-order vanaf vrijdag 12 juli 2024 om 16.00 uur (Italiaanse tijd) tot uitverkocht of tot 10 november 2024 (laatste dag van EICMA 2024) op de Italjet-website. Geïnteresseerde kopers kunnen een productienummer selecteren dat een belangrijke persoonlijke betekenis voor hen heeft.

De verwachte prijzen

  • Dragster 700 Twin Limited Factory Edition: adviesprijs €14.900 (in Europa)
  • Dragster 700 Twin – Standaard: zal rond de adviesprijs van €12.900 (in Europa) liggen.