Net als vorig jaar zijn we op dit moment druk bezig met het plannen van onze jaarlijkse (grote) e-scooter multitest. Vorig jaar wist de Segway E125S nipt de NIU MQI GT en de Super Soco CPX achter zich te houden. Dit jaar mag de Segway zijn titel proberen te prolongeren, maar wie zetten we daar tegenover?

Segway E125S

e-scooter

En ja, als winnaar van vorig jaar, mag de Segway E125S natuurlijk niet ontbreken. Vorig jaar wist hij de concurrentie af te troeven op het gebied van pure rijkwaliteiten, opbergruimte, uitrusting en prijs! Het is misschien niet de scooter met de allerhoogste actieradius maar voor €3.599,- krijg je wel een scooter die dik in zijn spullen zit en simpelweg heel erg goed rijdt. Ook de app werkt uitstekend en is er 1 waarmee je ook her en der nog wat aanpassingen aan de scooter kan doorvoeren, om hem verder naar smaak te personaliseren. Alsof Segway het erom doet bieden ze de scooter ook nog eens tijdelijk aan met een cashback actie, waardoor de E125S momenteel nog eens €200,- scherper is geprijsd.

IVA NCE Pro

Een scooter die we nog niet zo lang geleden in test hadden en waar we vanaf dag 1 al onder de indruk waren: de IVA NCE Pro. Het is een scooter met fijne grotere 14″ wielen, is voorzien van een strak design, fijne rijeigenschappen, maar bovenal ook een uniek groot display op het stuur. Sterker nog: zo’n groot display hebben we nog niet eerder op een e-scooter gezien. Net als de Segway is hij voorzien van een fijne app, waarmee je ook het een en ander kunt personaliseren. Een scooter waarmee Segway dus serieus rekening mee moet gaan houden, al is hij met de vanafprijs van €3.849,- (ex. rijklaar kosten) wel net even minder gunstig geprijsd.

Yamaha NEO’s Dual battery

e-scooter

De Yamaha NEO’s werd vorig jaar in Amsterdam aan de pers geïntroduceerd. De scooter doet ons zowel qua looks als stuureigenschappen direct denken aan zijn roemruchte voorganger(s), inclusief het gevoel van degelijkheid, iets waar de Japanners zo vaak om worden geprezen. Ook de rijeigenschappen staan op een hoog plan en eigenlijk was (of is) alleen de range een punt van kritiek. Hier komt ook Yamaha je momenteel mee in tegemoet, om de versie met extra accu voor een meerprijs van €300,- aan te bieden. Hierdoor rijd je de NEO’s met 2 accu’s nu tijdelijk voor €3.999,-.

Horwin Sk1 Comfort Range

e-scooter

En dan de laatste e-scooter die op dit moment bekend is voor de multitest: onze nieuwe duurtester, de Horwin Sk1. Een scooter die weliswaar niet is voorzien van een hippe app, maar ons tot nu toe vooral weet in te palmen door de fijne ruime zitpositie en behoorlijk goede stuureigenschappen. Ook hier noteren we weer namelijk grote 14″ wielen, iets wat simpelweg erg fijn is, zeker op de wat langere afstanden. Horwin belooft onder perfecte omstandigheden een range van 90 kilometer voor de 36Ah accu van de comfort-range-uitvoering. Deze waardes halen we vooralsnog niet, maar met de extra accu die de importeur ons heeft meegegeven tijdens de duurtest gaan we in ieder geval dik over de 100 kilometer heen. De comfort range heeft een vanafprijs van €3.599,- (ex. rijklaar kosten).

SYM E-Fiddle IV

De laatste scooter die we meenemen in onze e-scooter multitest 2023 is de SYM E-Fiddle IV. Het is een scooter van een merk wat al jarenlang actief en ook de naam Fiddle is onlosmakend met dit merk verbonden. De Fiddle II, maar ook zeker de nieuwe IV zijn razendpopulaire modellen en van die laatste is er dus nu ook een elektrische variant. We reden er een aantal maanden geleden mee en zijn erg benieuwd hoe de e-scooter zich gaat verhouden met de andere scooters. Wat we nu al weten is dat de scooter vooral een no-nonsense uitstraling heeft en dito rijkwaliteiten, exact, precies waar ook de door fossiele brandstof gevoede Fiddle IV zich mee onderscheidt en geliefd door is. De elektrische E-Fiddle IV heeft een rijklaarprijs van €3.748,-

De complete multitest lees je straks in de juni-uitgave van Scooter&Bikexpress.